Informatie voor de watersporter
De Nordlys is het oudste nog zeilende vrachtschip ter wereld alleen komt er van zeilen momenteel niet veel

De Nordlys is het oudste nog zeilende vrachtschip ter wereld alleen komt er van zeilen momenteel niet veel

Uit 1873 stamt de oorspronkelijke Noorse viskotter. En daarmee is de Nordlys het oudste zeilende vrachtschip ter wereld. Alleen komt er van zeilen momenteel niet veel.
De Nordlys, eigendom van Fairtransport op Willemsoord, ligt al enkele maanden in de werfgracht tegenover School 7. Een blauw zeil dekt het schip grotendeels af. „Want anders lekt het binnen”, zegt Joop Harrems. Als directielid is hij betrokken bij het Helderse bedrijf Fairtransport dat eigenaar is van de Nordlys. Hij en vrijwilliger Daan Meijer noemen het schip het ’kind van de coronarekening’. „We hebben heel lang geen onderhoud kunnen plegen omdat we niet bij elkaar mochten komen door corona. Voor Sail willen we het nog opknappen, zodat het een visitekaartje kan worden voor onze organisatie. De Tres Hombres, ons andere schip, is dan aan het varen. Met Sail gaat de Nordlys nog één keer vlammen.”

Lees verder op scheepspost.info

Foto: Festival del Mar de Santander

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht