De Ocean Globe Race zal op 11 april een rode tulp dragen om aandacht te vragen voor Wereld Parkinson Dag!

De Ocean Globe Race zal op 11 april een rode tulp dragen om aandacht te vragen voor Wereld Parkinson Dag!

# 11 april: Wereld Parkinson Dag
# Bertrand Delhom, de eerste zeiler met Parkinson die rond de wereld racet in de OGR.
# De Whitbread veteraan en OGR deelnemer “Neptune” wijdt zijn race aan de strijd tegen neurodegeneratieve ziekten.
# SITraN ( Sheffield Institute for Translational Neuroscience ) werkt samen met de Ocean Globe Race.

Op 11 april is het Wereld Parkinson Dag , de geboortedag van de arts die de symptomen ontdekte, James Parkinson. Het doel van dit evenement is patiënten te informeren en hun een boodschap van hoop te geven, maar ook het publiek bewust te maken van het Parkinson-syndroom.

Bertrand Delhom zal de eerste zeiler met de ziekte van Parkinson zijn die een race rond de wereld maakt.

Bertrand’s passie voor zeilen is ontstaan tijdens het zeilen in Bretagne, talrijke regatta’s en het leven aan boord van zijn Muscadet gedurende twee jaar. Bertrand Delhom was zeer betrokken bij de wereld van het zeilen in Finistère. Dan, in mei 2021 viel de diagnose: Parkinson, een neurodegeneratieve ziekte, momenteel ongeneeslijk. Een klap in het gezicht. Hij moest het nieuws verwerken, een manier vinden om verder te gaan. Het idee van een nieuw project was geboren. Hij nam contact op met de organisatoren van de OGR, die hem in contact brachten met de Franse teams die aan de race deelnemen. Schipper Tanneguy Raffray zegt JA! Bernard kan zich nu aansluiten bij een racecrew voor de wereld!

“Het is een nautisch en menselijk avontuur van enkele maanden dat een boodschap van hoop kan brengen voor de 7 miljoen Parkinson-patiënten in de wereld, waaronder 200.000 in Frankrijk”, zei Delhom. “Het delen van deze ervaring kan steun bieden aan verzorgers, zorgverleners en onderzoekers. We zullen worden ondersteund door het neurowetenschappelijk centrum van Rennes, het filiaal van Brest en de bedrijfsbroedplaats Kerpape die gespecialiseerd is in aanpassing aan handicaps. Het is ook een boodschap aan alle nieuwe “Parkinsonianen”, die te talrijk en steeds jonger zijn. “Wie durft die leeft”. Zoals het motto van Neptunus.”

Geboeid door de zee sinds zijn kindertijd, heeft de Whitbread altijd een speciale aantrekkingskracht gehad op Dr. Tan Raffray. In februari 2022 haalde hij de beroemde Neptune, een Franse 60-voets concurrent van de Whitbread 1977, uit semi-Caribisch pensioen en zeilde haar de Atlantische Oceaan over voor de eerste editie van de 2023 Ocean Globe Race, en droeg haar race op aan de strijd tegen neurodegeneratieve ziekten!

“Ik ben sinds mijn puberteit verdeeld tussen maritieme en medische roepingen en door mijn entourage nog sterker getroffen door de ziekte van Parkinson. Toen Bertrand me vroeg om als volwaardig teamgenoot toe te treden tot de bemanning van de NEPTUNE in deze race rond de wereld door de 3 kapen, hebben we enthousiast besloten om dit te integreren, en onze race te wijden aan de strijd tegen neurodegeneratieve ziekten ,” zei Tanneguy Raffay.

Sinds 2018 is Don McIntyre, organisator van de Ocean Globe Race, een internationale ambassadeur en al lange tijd supporter van https://sitran.org/ het gekozen evenement Goede doel.

Prof. Dame Pamela Shaw, neuroloog en directeur van het University of Sheffield Institute for Translational Neuroscience (SITraN), zei: “We zijn verheugd om geassocieerd te worden met de Ocean Globe Race 2023 en bieden de betrokken teams, waaronder de heer Delhom, onze beste wensen aan. SITraN is een wereldwijd toonaangevend onderzoeksinstituut dat zich inzet om het leven te verbeteren van mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson, motorneuronziekte en Alzheimer,” en voegde eraan toe: “Het is geweldig dat deze uitdagende races een baken van hoop zijn voor individuen en gezinnen die lijden aan verwoestende neurodegeneratieve ziekten. Het is zo’n waardig doel om te steunen. “

Rode tulpen zijn het symbool van de strijd tegen de ziekte van Parkinson. Ter gelegenheid van de werelddag tegen deze ziekte, 11 april, zullen onze sociale netwerken van de OGR een rode tulp tonen. Wij nodigen onze volgers uit hetzelfde te doen om de inzet van de bemanning van de Neptune te eren, het bewustzijn te vergroten en de wetenschap vooruit te helpen, zodat deze verraderlijke ziekte op een dag kan worden gedegradeerd tot de rang van “slechte griep”, zoals Bertrand Delhom het hopelijk uitdrukt.

Voor meer informatie oceangloberace.com (Engels)

Foto: Team Neptune

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.