De Piushaven is een levendige passantenhaven in het hart van Tilburg

PERSBERICHT
Tilburg – Het is misschien verrassend maar in Tilburg vind je de grootste stadshaven van Brabant. En daar is de stad maar wat trots op: al een paar jaar wordt met succes gewerkt aan het aantrekkelijker maken van de Piushaven. De Piushaven is een uitstekende uitvalsbasis: op loopafstand van het centrum en toch midden in het groen. Dat maakt dat het voor passanten en winterliggers goed verblijven is in deze gastvrije stad!
Wonen, werken en recreatie in de haven
Ooit was het een wat verwaarloosde industriehaven tussen bedrijfspanden, nu heeft zich rond de Piushaven een prachtig stedelijk gebied ontwikkeld waar wonen, werken en watersport samengaan. Het is een echte buurt waar iedereen elkaar kent en watersporters op gemoedelijke wijze ontvangen worden. Het hele jaar liggen er historische, bewoonde vrachtschepen en in het watersportseizoen is het een vriendelijke en levendige passantenhaven met uitstekende voorzieningen. Een opvallend element midden in de haven is de Loveboat. Dit kunstobject wordt verlicht door duizenden led-lampjes die ‘s avonds wisselende patronen laat zien. https://vimeo.com/184981908.
Makkelijk en gastvrij
Om het voor watersporter nog aantrekkelijker te maken, zijn recent langs een deel van de bijna 100 jaar oude kademuren drijvende steigers gelegd voor comfortabel afmeren.
En er is sinds kort permanent een havenmanager actief: Saskia Janssen.
Zij treedt op als gastvrouw, leidt het nautisch verkeer in goede banen en zorgt dat de voorzieningen optimaal werken.
Op loopafstand van het centrum
Deze unieke passantenhaven, is bereikbaar via het Wilhelminakanaal en bevindt zich op korte loopafstand van de dynamische binnenstad van Tilburg. De Piushaven verbindt, via haar groene toeloop, de stadskern met het aangrenzende natuur- en landschapsgebied Moerenburg en vormt daarmee een sfeervol havengebied met een sterk eigen karakter. Rond de haven zijn inmiddels tal van winkeltjes, koffietentjes, restaurants en cafés neergestreken met gezellige terrasjes. De oevers van het toeloopkanaal zijn omgevormd tot een havenpark.
Levendige stad Tilburg
De stad Tilburg is volop in beweging. Het heeft een aantrekkelijk gevarieerd winkelgebied en dit trekt ook horeca aan. Daarnaast bruist de stad van cultuur. Er zijn verschillende kunstopleidingen en tal van podia waar elke dag wel iets te zien is op het gebied van dans, muziek of beeldende kunst. En dat op loopafstand van de haven. Ook zijn er bijzondere musea: Textielmuseum, De Pont (moderne kunst) en Natuurmuseum Brabant.
De attractieparken Beekse Bergen en Efteling zijn vlakbij. Tijdens de grootste kermis van de Benelux (20 t/m 29 juli 2018) is het centrum een kilometers lang lint van vermaak met de grootste en meest spectaculaire attracties tot kleinschalige nostalgische attracties.
De Piushaven is ook bijzonder attractief om buiten het vaarseizoen de wintermaanden door te brengen. Aan de haven vind je rust maar de gezelligheid is dichtbij. Er is altijd wat te doen in Tilburg!
Meer informatie www.piushaven.nl