Informatie voor de watersporter

De Scheepsbouwers Maritiem in Werkendam doet actief mee aan de ANWB Open Werven-dag op zaterdag 12 mei

PERSBERICHT
Werkendam – De Scheepsbouwers Maritiem uit Werkendam  is  één van de 13 geselecteerde bedrijven die meedoen aan de Open Wervendag van de ANWB. Op zaterdag 12 mei krijgt de bezoeker een kijkje achter de schermen van onze nieuwe werf (in 2011 opgeleverd) waarbij de schijnwerpers op de spudpaal wordt gericht.
Een van de specialiteiten van de Scheepsbouwers binnen het onderhoud is het inbouwen van spudpalen. Er zijn verschillende uitvoeringen , de meest geavanceerde is de telescopische spudpaal van Hollandia (onderdeel van Leeuwestein Scheepsinstallaties). Het schip wordt hierbij  ‘verankerd’ en met één druk op de knop ligt deze direct geheel stil en stabiel vast aan de bodem. Zo kunt u op een zeer gebruiksvriendelijke manier en probleemloos (tijdelijk) afmeren.
Programma Open Wervendag ANWB
Tijdens de Open Wervendag is de ‘Tijgerhaai’ van de Waterkampioen bij De Scheepsbouwers in onderhoud. U kunt ‘live’ zien hoe de spudpaal wordt ingebouwd. Daarnaast wordt er onder andere gevaren met de Stevenvlet 1500 waarbij de werking van een telescopische spudpaal wordt gedemonstreerd. Uiteraard zijn er ook diverse schepen van de Scheepsbouwers in de haven te bezichtigen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht