De Stille Boot beloond met nominatie HISWA Innovatie Prijs elektrisch varen

PERSBERICHT
HEEG – Na zeven jaar is De Stille Boot wederom genomineerd voor de HISWA Innovatie Prijs. Volgende week tijdens de HISWA hoopt de werf uit het Friese Heeg deze prestigieuze prijs te winnen met haar nieuwe elektrische aandrijving de TORQUE-JET.
In 2005 was de nominatie voor De Stille Scoop, een elektrische boot waarvan er nu meer dan 30 in Nederland rond varen. Dit jaar is het de TORQUE-JET, een unieke ringvormige elektromotor, waarbinnen de schroef draait. Dit levert een uiterst compacte, lichtgewicht en stille aandrijving op. De verschuiving van boot naar aandrijving karakteriseert ook de groei van De Stille Boot. Het bedrijf blijft innovatief, maar opereert steeds vaker ondersteunend naar andere werven. Op de komende HISWA is de G2 daysailer van Jachtwerf Heeg te zien met een TORQUE-JET ringmotor en lithium accu van De Stille Boot.
Toch zijn de stille boten nog steeds erg belangrijk voor De Stille Boot. Dit blijkt ook wel uit het feit dat tijdens de Elektrische Boten Show op 28 en 29 april a.s. meer dan 20 elektrische boten in de verkoophaven liggen. En de nieuwe ElektroSloep 600 met TORQUE-JET aandrijving te zien is op de HISWA.
Meer informatie www.destilleboot.nl