Informatie voor de watersporter

'De Stille Boot' houdt botenshow met meer dan 25 nieuwe en gebruikte elektrische boten op 28 en 29 april 2012

PERSBERICHT
Heeg – Op 28 en 29 april organiseert De Stille Boot in Heeg een botenshow met meer dan 25 elektrische boten, meer dan er in Nederland ooit eerder bij elkaar werden gebracht. Het betreft een combinatie van nieuwe, demo en gebruikte boten. Met veel van de boten kan ook gevaren worden.
Behalve boten is er ook een keur aan elektrische motoren en toebehoren te zien en kan advies worden ingewonnen over in- en ombouw van elektrische aandrijvingen. Naast De Stille Boot doen nog verschillende andere bedrijven mee, zoals Jachtwerf Heeg, Pronk Jachtbouw, Hoora Watersport, Van Roeden Watersport en Werf IJlst.
Elektrisch varen is in opkomst. Op dit moment varen er zo’n 4400 elektrisch aangedreven boten in Nederland. Omdat de meeste daarvan nog vrij jong zijn en naar volle tevredenheid worden bevaren is het occasion aanbod beperkt. Ook het nieuwe aanbod is nog relatief dun gezaaid, wat het lastiger maakt meerdere boten met elkaar te vergelijken. Dit kan nu wel op de werf van De Stille Boot tijdens de botenshow op 28 en 29 april. Daar kan het elektrisch varen ook op het water worden beleefd, door een stukje met één of meer van de boten te gaan varen. De complete lijst van het aanbod is te vinden op www.destilleboot.nl/botenshow.
Naast de aanschaf van boten is er ook een groeiende belangstelling voor de ombouw van bestaande boten naar een elektrische of hybride aandrijving. Hiermee heeft De Stille Boot veel ervaring, dus kan men terecht voor alle informatie. Het aanbod van verschillende motorleveranciers wordt in Heeg getoond. Tevens is er een groot aanbod aan elektrische buitenboordmotoren aanwezig, waar ook mee proef gevaren kan worden.
De botenshow vindt plaats in het weekend van 28 en 29 april tussen 10.00 en 17.00 uur. De Stille Boot is gevestigd aan It Bûtlân 9 te Heeg, en gemakkelijk te herkennen aan het karakteristieke rood/zwarte bedrijfshal. Op zaterdag 28 april is tevens de opening van het watersportseizoen in Heeg en vaart er een elektrische pendelboot tussen De Stille Boot en het centrum van Heeg.
Meer informatie www.destilleboot.nl en het aanbod

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht