Informatie voor de watersporter

De Stille Boot introduceert nieuwe hoog-rendement Solbian SX zonnepanelen, flexibel en overloopbaar

PERSBERICHT
stilleboot_solbian_zonnepaneelHeeg – Fabrikant van flexibele zonnepanelen Solbian presenteert een nieuwe lijn hoogrendement zonnepanelen, de SX serie. Deze Solar eXtreme panelen, hebben minder last van schaduw werking en leveren meer stroom dan conventionele zonnepanelen.
Het extra rendement komt door de unieke opbouw uit mono-kristallijne cellen, die verbonden zijn via het SmartWire concept. De connecties tussen de zonnecellen bestaan uit een matrix van ultra-dunne koperdraden wat resulteert in duizenden contactpunten. Deze alternatieve bouw van de SX zonnepanelen resulteert in een drietal grote voordelen:
1. Grotere energieopbrengst – De voor deze toepassing ontwikkelde koperconnecties verhogen de hoeveelheid licht die het paneel kan opnemen. Dit zorgt ervoor dat een paneel eerder op de dag energie gaat produceren en hier ‘s avonds langer mee doorgaat. Hierdoor produceren de Solbian SX panelen tot 10% meer stroom per dag.
2. Minder last van schaduw – Door het grotere aantal verbindingen verliezen de panelen minder opbrengst als er een schaduw op valt, iets wat op boten veel voorkomt.
3. Duurzamer – Solbian panelen zijn lichtgewicht, dun, flexibel en overloopbaar, voor toepassing op gebogen oppervlakten. Zij kunnen eenvoudig bevestigd worden op kajuitdaken, dekken en zelfs op cabrioletkappen, sprayhoods en bimini’s. Door de nieuwe technologie zijn de SX panelen minder kwetsbaar voor zogenaamde micro-cracks, kleine scheurtjes in de verbindingen, hierdoor behouden SX panelen ook op lange termijn een hoge energieopbrengst.
De Solbian SX panelen zijn beschikbaar in 54, 72 en 156 Wattpiek en worden verkocht via een dealernetwerk in Nederland en België.
Op de watersportbeurzen Boot Holland en HISWA kunt u de Solbian panelen bekijken op de stand van De Stille Boot.
Meer informatie www.solbianzonnepanelen.nl en www.destilleboot.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht