windverwachting

De Telegraaf Vaarkrant houdt eigen ‘Watersporter van het Jaar 2015’ verkiezing

Amsterdam – November is de tijd om terug te blikken op het vaarseizoen. Traditioneel worden rond deze periode de genomineerden voor de belangrijkste nautische prijzen bekend gemaakt, zoals voor de Conny van Rietschoten trofee waarmee de beste zeilprestatie van het afgelopen jaar wordt geëerd.

Opvallend is dat vooral zeilers met prijzen worden overladen. De Vaarkrant wil het daarom eens anders aanpakken. We vragen aan onze lezers, de Vaarkrant Reporters, om mensen voor te dragen als ‘Vaarkrant Watersporter van het jaar 2015’. We loven een prijs uit voor iemand die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor mensen of organisaties in de watersport. Om een voorzetje te geven heeft de Vaarkrant vast een lijstje gemaakt van mensen die volgens hen in aanmerking komen voor nominatie.

Vrouwenteams
Je kunt denken aan Stefan Coppers, onboard reporter van Team Brunel en een pure promotor van het zeilen, aan Simon Keizer die de Eredivisie Zeilen bedacht, aan de Duitse avonturier Harald Paul die met zijn ijselijke avonturen op een stalen vlet Nederlandse boten positief onder de aandacht brengt, aan Fettje Ozinga voor haar ambitieuze keelboat academy, aan Joop Simmers die structurele aandacht voor motorbootvaarders verzorgt, aan Carolijn Brouwer vanwege de enorme prestaties van het vrouwenteam in de Volvo Ocean Race of misschien aan die ene KNRM medewerker die altijd klaar staat om mensen te redden, maar moet blozen als hij daarvoor wordt bedankt. (De Telegraaf Vaarkrant)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X