De "Tesla van boten" komt nu naar Nederland

De “Tesla van boten” komt nu naar Nederland

De revolutionaire, elektrische boten van Candela komen nu naar Nederland, België en Luxemburg, dankzij een exclusieve samenwerking met de toonaangevende reseller van elektrische boten The Greenwave.

Probeer ze uit op de ZEBS bootshow in Goes, Zeeland, tussen 27 april en 1 mei.

De Candela C-8 van Zweedse makelij is een doorbraak op het gebied van elektrische boten. Hij wordt door de media de “Tesla van de zeeën” genoemd en vliegt op computergestuurde draagvleugels die het energieverbruik met 80% verminderen in vergelijking met conventionele rompen, waardoor hij drie keer verder kan varen en een hogere kruissnelheid heeft dan alle andere elektrische boten op de markt, zonder ook maar een kielzog te creëren. Met een topsnelheid van 30 knopen en een uithoudingsvermogen van 2 uur bij 22 knopen, levert het prestaties die voorheen alleen te zien waren bij boten met verbrandingsmotoren. Sinds de introductie zeven maanden geleden heeft de volledig uit koolstofvezel vervaardigde cruiser meer dan 100 orders en is hij marktleider in de verkoop van elektrische boten in Europa.

In 2022 zal het zweven boven de rivieren, meren en kanalen in Nederland, België en Luxemburg dankzij een exclusieve samenwerking met de toonaangevende Benelux-reseller van elektrische boten The Greenwave.

De eerste Candela zal op tijd in Goes arriveren voor de eerste Benelux bootshow voor elektrische boten, die tussen 27 april en 1 mei 2022 in Goes zal plaatsvinden.

Hier worden de Candela boten van Greenwave tentoongesteld op de spectaculaire proefvaartlocatie en glazen huis showroom van het bedrijf, in het centrale deel van Zeeland.

“Dankzij Candela’s draagvleugeltechnologie is er eindelijk een elektrisch vaartuig dat hetzelfde prestatieniveau heeft als benzineboten, maar met veel meer comfort, geen zog en geen lawaai, zegt Eric Caroen, CEO bij The Greenwave.

Nederland, met zijn vele kanalen en rivieren, voert vooruitstrevende regelgeving in om de nationale vloot van pleziervaartuigen om te schakelen op elektrische aandrijving. Het doel is om fossiele boten in Rotterdam, Amsterdam en de Nationale Parken tegen 2030 te verbieden, wat de verkoop van elektrische boten zal stimuleren.

“Candela C-8 is de perfecte boot voor watersport en excursies. Bij normaal recreatiegebruik kun je een hele dag rijden zonder de accu op te laden. Geen enkele andere elektrische boot kan dat”, zegt Eric Caroen.

“Het partnerschap met The Boatshed is een belangrijke stap voor Candela’s snelle expansie in Europa, zegt Gustav Hasselskog”, CEO van Candela.

“Nederland is een van de beste en mooiste landen om per boot door te reizen, dus wij geloven dat Candela hier een enorm potentieel heeft. We zijn erg blij om samen te werken met The Boatshed, een bedrijf dat een frisse kijk op de botenbranche brengt, net zoals Candela dat doet”, zegt Hasselskog.

Voor meer informatie: mynewsdesk.com

Foto: Candela

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.