Informatie voor de watersporter

De Valk Yachts France verkoopt supermotorjacht Thunder B aan Kroatische koper

PERSBERICHT
devalk_thunderbSneek, Antibes – De Valk Yachts France heeft de verkoop van het indrukwekkende 49-meter custom motorjacht Thunder B aangekondigd. Thunder B verkeerde in uitstekende staat en is verkocht aan een Kroatische eigenaar. De met twee MTU’s uitgeruste Thunder B bereikt een snelheid van 12 tot 18 knopen, terwijl haar gasturbine zorgt voor een topsnelheid van minstens 30 knopen.
Thunder B is in 1998 custom gebouwd door de Australische scheepswerf Oceanfast. Ze heeft een gestroomlijnde wit composieten romp en opbouw die de aandacht zal trekken in elke haven die ze aandoet. Haar gepolijste exterieur en subtiele doch luxueuze interieur zijn volledig ontwikkeld door de overleden Jon Bannenberg, en Phil Curran was de scheepsarchitect. Thunder B is volledig MCA- en DNV-gecertificeerd.
“Haar voortdrijving is een van haar meest uitzonderlijke eigenschappen,” aldus James Greenwood, de makelaar verantwoordelijk voor de verkoop. “Twee 2950 pk MTU 396 dieselmotoren, een 4600 pk TF40 gasturbine, en brandstoftanks van 70.500 liter geven haar een topsnelheid van minstens 30 knopen en een bereik van 1.000 zeemijl. Hiermee kunnen haar nieuwe eigenaars genieten van de ultieme vrijheid. Daarnaast bieden de boegschroeven superieure manoeuvreerbaarheid, zelfs op lage snelheden en in smalle ankerplaatsen.”
Thunder B biedt ruime accommodatie voor maximaal tien gasten in vijf hutten, waarvan twee met tweepersoonsbedden en drie met twee eenpersoonsbedden. Zoals men zou verwachten van een jacht van dit kaliber zijn alle ruimtes aan boord voorzien van optimaal comfort. De eigenaarshut strekt zich over de hele breedte van het jacht en is uitgerust met een bubbelbad en stoomcabine.
Meer informatie www.devalk.nl  en Thunder B

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht