123 stickers

De ‘Verwisseling’ wint in Workum de Strontrace 2014

strontrace_2014_2Workum – De Strontrace 2014 heeft een winnaar, die de afgelopen dagen niet-aflatend heeft geheerst in deze editie van de jaarlijkse platbodemklassieker. Aan het einde van de nacht is de ‘Verwisseling’ van schipper Bas Krom als eerste weer de haven van Workum binnengelopen, een half uur later gevolgd door ‘Zorg en Vlijt’.

De ‘Verwisseling’ maakte het retourtje Zuid-Holland in de op één na snelste tijd van de afgelopen 15 jaar. Tegen zes uur volgde de Engeline Smeltekop als derde. Precies in dezelfde volgorde als waarin de schepen gisteren op het keerpunt in het Zuid-Hollandse Warmond aankwamen.

Kort na de start op maandagmiddag werd het wedstrijdveld al uit elkaar getrokken door lokale windstiltes. De snelle skûtsjes arriveerde al voor middernacht in Amsterdam, terwijl de zwaardere schepen gedeeltelijk zelfs moesten bomen op het IJsselmeer en pas bij dageraard door de hoofdstad voeren.

Vervolgens bleef de oostelijke ringvaart van Amsterdam naar Warmond met een zuidoostelijke wind voor de voorhoede bezeild, terwijl in de loop van dinsdag de windrichting zuidelijker werd en aantrok to bft5. Een ware uitputtingsslag met jaaglijnen en vaarbomen was het resultaat. Uiteindelijk arriveerde het laatste strontschip daardoor pas anderhalf etmaal na de winnaars. (Nauticlink, Strontracelive)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X