Informatie voor de watersporter

De wereldreis van de ‘Oosterschelde’ is begonnen

Op 4 augustus voeren we door de Erasmusbrug naar groter water. Maar niet voordat veel mensen een kijkje kwamen nemen aan boord en het afscheidsfeestje in het Maritiem Museum bijwoonden.

Hier benadrukte Stewart McPherson in zijn toespraak de kracht van jonge mensen om dingen te doen die de geschiedenisboeken in zullen gaan! Gerben Nab bedankte de bemanning voor hun harde werk maar hij benadrukte ook de schoonheid van het schip en hoe belangrijk het is om ons maritiem erfgoed te behouden.

Toen de zon onderging, verhuisden we naar de kade, waar de zeilers aan boord gingen terwijl ze de laatste afscheidsknuffels kregen. De regen was zelfs even gestopt en de ‘Oosterschelde’ begon haar reis met een heldere hemel en zon.

We wensen haar en onze zeilers het beste op haar twee jaar lange reis over de wereld!

Voor meer informatie: Oosterschelde.nl

Foto: Oosterschelde.nl

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht