windverwachting

Debutant in hoogste IFKS klasse wint meteen eerste wedstrijd IFKS skûtsjesilen in Stavoren

Stavoren – Wie het SKS-skûtsjesilen volgt, denkt vast wel eens: hoe zou de uitslag eruit zien als de schipper en bemanning van de Sneker Pan op het Huizumer skûtsje zouden varen en andersom. Oké, er stapt heus wel eens een schipper met aanhang naar een ander skûtsje over, maar in de IFKS gebeurt het geregeld dat een schipper met zijn crew op een ander skûtsje aan de wedstrijden meedoet.

Dit jaar is dat het geval met Arend Wisse de Boer uit Sneek. Deze 41-jarige monteur deed twee jaar geleden voor het eerst mee in de IFKS als schipper en huurde toen de Oude Zeug. Op dit schip was Eelke Dijkstra voor Wirdum kampioen geworden in 2002 en 2003 in de A-klasse.

Dat De Boer in zijn eerste officiële wedstrijd op het hoogste IFKS-platform, gisteren, meteen de overwinning zou behalen, had hij dan ook nooit verwacht. ,,Us doelstelling is fan ’t jier: hanthavenje. Hjir hiene wy net op rekkene”, aldus een dolgelukkige De Boer na de gewonnen race op het IJsselmeer bij Stavoren. (Friesch Dagblad, IFKS Skûtsjesilen)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X