windverwachting

‘Deel gevestigde orde jachtbouwers schopt bij gebrek aan middelen georganiseerd tegen sterke Boot Holland watersportbeurs’

LEEUWARDEN (NL) – Marcel Jetten van de Sneker jachtwerf Jetten Yachting haalt zich de woede van de exposanten op Boot Holland in Leeuwarden op de hals. Hij bestempelde vanmorgen, 6 februari 2013, in een nieuwsuitzending van Omrop Fryslân, de Friese nieuwbouwbeurs als een “gebruikte botenbeurs”, terwijl 95% van de geëxposeerde jachten en accessoires gloednieuw is.

HISWA-aanhanger Jetten is de man achter de lobby om onder de vlag van de HISWA één grote natte en droge HISWA boatshow in Amsterdam te organiseren, ten nadele van Boot Holland, nu nog de grootste motorbotenbeurs van Nederland. Jetten en aanhang lijken de HISWA volledig in de tang te hebben. Door toeval kwam de directeur van het bureau voor toerisme Friesland Holland, Albert Hendriks, achter wat hij noemt “kartelafspraken” ten faveure van de HISWA. Hendriks ontdekte een dwingende brief aan werfbazen die het convenant van Emmeloord hadden ondertekend, maar in strijd met de petitie van plan waren toch aan Boot Holland deel te nemen. (FrieslandHollandNieuws, FrieslandHollandNieuws – ‘convenant van Emmeloord’, www.boot-holland.nl)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X