windverwachting

Deelname Volvo Ocean Race met twee Nederlandse boten ‘nog 4 miljoen te gaan’ (Heiner) en ‘in beslissende fase’ (Bekking)

Hoofddorp, Lelystad – Over minder dan een jaar gaat in Alicante de Volvo Ocean Race 2014-15 van start. Op dit moment is de deelname van drie internationale teams zeker. Achter de schermen wordt hard gewerkt om ook een Nederlandse boot en wellicht twee, aan de start te krijgen. De onderhandelingen hierover verkeren in een beslissende fase.

“Ik denk dat deelname niet eerder zo dichtbij is geweest. Het is zeer hoopgevend”, vertelt Roy Heiner. “Zwart-wit gezegd hebben we op dit moment een toezegging voor acht miljoen euro. De belangrijkste vraag is nu wie er nog meer wil meedoen. Afhankelijk van de omvang van de campagne is 12 tot 14 miljoen euro nodig. Het geld dat we nu hebben komt van een internationaal bedrijf met een vestiging in Nederland.” (Zeilen)

1 Bericht

  • Ellen Brian

    9 jaren geleden / 5 november 2013 om 15:59 uur

    Ik vind zeilen prachtig. Maar 12-14 MILJOEN (!) om mee te mogen doen aan een wedstrijd vind ik wel erg veel in een tijd waarin op alles bezuinigd wordt en veel mensen het (financieel) moeilijk hebben. Misschien een jaartje overslaan?

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X