Informatie voor de watersporter

Deelnemer 200 Myls ‘Solo’ dood aan touw achter zijn jacht op IJsselmeer aangetroffen, organisatie staakt wedstrijd

Den Helder – Op het IJsselmeer hebben reddingsdiensten vanmiddag een dode man aangetroffen die achter zijn zeilboot was verwikkeld in touw.

Om 12.00 uur kwam op het Kustwachtcentrum Den Helder een melding binnen van een persoon die vanaf de parkeerplaats bij het monument op de Afsluitdijk een jacht zag drijven met daarachter aan een lijn vermoedelijk een lichaam.

Bij aankomst trof men het slachtoffer overleden aan. Uit aan boord gevonden papieren en een logboek bleek dat het jacht deelnam aan een solo zeilrace op het IJsselmeer. Het is bevestigd dat alle deelnemende jachten slechts 1 persoon aan boord hebben.

De man, die een zwemvest droeg en met een lijn vast zat aan het jacht, deed mee aan de wedstrijd 200 Myls Solo. Het zeilschip was aan de grond gelopen en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) vermoedt dat hij heeft geprobeerd het jacht zelf los te maken. Het lichaam is overgebracht naar Den Oever.

De organisatie van de jaarlijkse race heeft de wedstrijd onderbroken en meegedeeld dat het om de meervoudige deelnemer Dancker Daamen gaat.  (BlikopNieuws, Trouw200 Myls ‘Solo’)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht