Deelnemer Carolijn Brouwer over de Volvo Ocean Race

Alicante – Zondag vertrekt zeilster Carolijn Brouwer (44) met 
de Volvo Ocean Race voor een reis om de wereld. 
Negen maanden op zee met chili con carne als ontbijt 
en babydoekjes als douche. ‘Ik móét dit doen.’

De afspraak is in Jachthaven Braassemermeer, in Roelofarendsveen, de plek waar ze ooit begon. Spelevarend op een Optimist, een ‘patatbakkie’ zegt ze zelf, kreeg ze rond haar veertiende het virus te pakken. Carolijn Brouwer: ‘Toen ons gezin vanuit Brazilië naar Nederland kwam, wilde mijn moeder me op hockey doen. Dat deden alle Hollandse meisjes. Ik vond er niets aan. Hier vond ik wat ik zocht. In het begin ging ik pas het water op als iedereen ervanaf was en de wind was geluwd. Pas na een jaar of drie kreeg ik de smaak van snelheid te pakken.’ (Financieel Dagblad)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X