Deens-Amerikaanse vierde boot in Volvo Ocean Race 2017-18 is Vestas 11th Hour Racing en brengt duurzaamheidsboodschap

PERSBERICHT

Alicante – Op dinsdag 21 maart 2017 lanceerde Vestas 11th Hour Racing in Newport, Rhode Island zijn campagne voor 2017-18. Het is de tweede achtereenvolgende keer dat het Deense energiebedrijf deelneemt aan de Volvo Ocean Race.
Op dinsdag 21 maart 2017 lanceerde Vestas 11th Hour Racing in Newport, Rhode Island zijn campagne voor 2017-18. Het is de tweede achtereenvolgende keer dat het Deense energiebedrijf deelneemt aan de Volvo Ocean Race. Nu in samenwerking met 11th Hour Racing en met een duidelijke duurzaamheidsboodschap. De bekendmaking viel samen met een bijeenkomst in het Deense Aarhus, waar tevens werd aangekondigd dat de vloot tijdens de laatste etappe een boei zal ronden (fly by) ter hoogte van de Deense stad.
Aan het roer van Vestas 11th Hour Racing staan Charlie Enright en Mark Towill. Dit duo debuteerde in de laatste editie als schipper en algemeen manager van Team Alvimedica. Vestas 11th Hour Racing is het vierde, officiële team voor de komende Race, die op 22 oktober begint en wordt ingezet om de duurzaamheidsboodschap rondom de wereld aan de man te brengen.
“Het is een spannende tijd”, aldus Enright. “We hebben een sterke groep van sponsors bijeen weten te brengen. De boot heeft inmiddels in Lissabon de refit ondergaan en is voorzien van de nieuwe bestickering. Het wachten is nu op dat wij overkomen voor de tewaterlating. We werken hard aan de samenstelling van een competitief team op weg naar de start. In april en mei staat een aantal trans-Atlantische oversteken op het programma.”
De Vestas 11th Hour Racing-campagne biedt Vestas een uniek platform voor het uitdragen van zijn visie; de mondiale leider zijn in duurzame energieoplossingen.
“De Volvo Ocean Race is voor Vestas een bewezen platform en past strategisch geweldig goed bij ons. Hiermee kunnen we onze nieuwe visie en toonaangevende energieoplossingen in onze belangrijkste markten bevorderen en onze klanten erbij betrekken”, aldus Vestas President en CEO Anders Runevad.
Het is ook zeer geschikt voor 11th Hour Racing, een programma van The Schmidt Family Foundation. Deze stichting brengt strategische partnerships binnen de zeilwereld en marine communities tot stand. Dit ter promotie van systematische verandering voor het welzijn van het zeemilieu.
“Bovendien geeft onze samenwerking met 11th Hour Racing een zeer sterk signaal af. Twee toonaangevende spelers binnen duurzaamheid, die krachten bundelen ter bevordering van duurzame oplossingen binnen wind en water.”
Wendy Schmidt, medeoprichter van 11th Hour Racing en voorzitter van The Schmidt Family Foundation, voegt toe: “Mark en Charlie hebben zich de afgelopen twee jaren ingezet als ambassadeurs voor 11th Hour Racing. Tijdens de laatste Volvo Ocean Race hebben zij met eigen ogen kunnen aanschouwen op hoeveel manieren vervuiling en plastic afval het zeeleven vernietigen en ons allen bedreigt. Ons partnership met Vestas gaat over inspirerende, positieve verandering in de manier waarop we denken over energie en de natuurlijke hulpbronnen van de planeet.”
Vestas nam in 2014-15 deel met Team Vestas Wind, dat in de tweede etappe aan de grond liep. Tegen alle verwachtingen in werd de zwaar gehavende boot gerestaureerd om vervolgens in Lissabon weer aan de start van de achtste etappe te verschijnen.
Dit is voor de tweede keer in de geschiedenis van de Volvo Ocean Race, en voor het eerst sinds 1993-94 dat drie grote teamsponsors terugkeren voor een tweede achtereenvolgende Race. Het gaat om Vestas, Dongfeng en MAPFRE. Het Nederlandse Team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont brengt het totaal aantal officieel aangekondigde teams op vier. Met nog altijd zeven maanden te gaan voor de start van de komende Race.
Fly by
De Volvo Ocean Race maakte vandaag tevens bekend dat een extra boei gedurende de slotetappe van Göteborg naar Den Haag ervoor moet zorgen dat de vloot dicht langs Dokk1 in Aarhus zal zeilen. Zo krijgen de fans op de kades van deze Deense stad goed zicht op de strijdende teams aan boord van hun Volvo Ocean 65’s.
“Zij zijn dan bezig met hun laatste etappe na zo’n 45.000 nautische zeemijlen afgelegd te hebben. Het ronden van de boei ter hoogte van Aarhus wordt een behoorlijke uitdaging voor de vloot, die zeker weten kan rekenen op een welkomst boost van het Deense publiek”, zei Mark Turner, CEO Volvo Ocean Race. “Denemarken heeft al een grote historie met deze race en vandaag komt daar een hoofdstuk bij nu dat Aarhus aan het parcours is toegevoegd.”
“Dit evenement wordt een waanzinnige ervaring voor bezoekers en inwoners. De internationale aandacht voor Aarhus zal enorm zijn, waarvan de groei en ontwikkeling van de stad zal profiteren”, reageert Jacob Bundsgaard, burgemeester van Aarhus.
Tot dusver deden vijfentwintig Deense zeilers mee aan de Race en twee teams raceten onder de Deense vlag: SAS Baia Viking in 1985-86 en Team Vestas Wind in 2014-15. Vestas 11th Hour Racing zal onder de Deense en Amerikaanse vlag deelnemen.
Op 22 oktober klinkt in het Spaanse Alicante het startschot, waarna de teams aan de 45.000 nautische mijlen rondom de wereld zullen beginnen. Onderweg stoppen ze in Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hong Kong, Guangzhou, Auckland, Itajaí, Newport, Cardiff, Göteborg en tot slot meren ze definitief af in Den Haag.
Dankzij het One Design concept hoeven teams niet meer zo vroeg hun campagnes te lanceren als in voorgaande edities. Er is geen reden om aan te nemen dat als ze deze zomer beginnen, niet de overall trofee kunnen winnen.
Meer informatie www.volvooceanrace.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X