123 stickers

Deense boot in Volvo Ocean Race ‘volgens alle partijen’ total loss, Team Vestas Wind zonder boot

Alicante, Abu Dhabi – Teambaas Morten Albaek, schipper Chris Nicholson en navigator Wouter Verbraak hebben vanuit Abu Dhabi een toelichting gegeven op het stranden van de Vestas Wind in de tweede etappe van de Volvo Ocean Race. De hamvraag, hoe het dan toch zo fout heeft kunnen gaan, werd nog altijd niet helemaal duidelijk.

Verbraak beaamde de lezing van zijn schipper, maar rekende zich het gebeurde ook persoonlijk aan. “Het leek met ondieptes tot 40 meter ongevaarlijk, maar achteraf hadden we veel meer moeten inzoomen op het gebied. Dat dat niet is gebeurd, is een grote fout van mij.” Ook omdat er nog onderzoeken lopen van het team zelf en van de verzekeringsmaatschappij, ging Team Vestas Wind niet in op de schuldvraag.

Onherstelbaar beschadigd
Of er daadwerkelijk een vervolg komt voor de Deense deelnemer, is nog maar de vraag. Het huidige jacht ligt nog altijd op het rif en het lijkt uitgesloten dat daar nog mee kan worden gevaren. “We werken nog aan het weghalen van de boot, in welke vorm dan ook”, zei Albaek. “Maar alle betrokken partijen zeggen dat de boot onherstelbaar beschadigd is.”

Team Vestas zal dus naar alle waarschijnlijkheid bij de organisatie moeten aankloppen voor een nieuw schip. De bouw daarvan vergt maanden, dus de komende etappes van de oceaanrace zal met slechts zes boten worden gevaren. (NOS, NRC)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X