windverwachting

Deense deelnemer Volvo Ocean Race Team Vestas Wind strandt op rif, bemanning van boord en in veiligheid

Alicante – Het Deense Team Vestas Wind in de Volvo Ocean Race is zaterdagavond 20:45 UTC op een rif van de Cargados Carajos Shoals gelopen, 200 mijl van het Franse eiland Mauritius in the Indische Oceaan. De bemanning heeft zich in veiligheid kunnen stellen door gebruik te maken van de reddingvlotten. De Nederlander Wouter Verbraak was navigator op de Vesta Wind.

Nadat de negen bemanningsleden met de twee vlotten een droog gedeelte van het rif hebben kunnen bereiken, zijn ze bij daglicht door de kustwacht naar het eiland Ile du Sud gebracht. Hier staat een huis en zijn wat faciliteiten. Er zijn geen gewonden. Team Vestas bekijkt nu, hoe de bemanning verder kan reizen en de boot nog eventueel kan worden gered.

foto's: Volvo Ocean Race / Team Alvimedica
foto’s: Volvo Ocean Race / Team Alvimedica

Twee roeren zijn gebroken en de boot maakt achterin water. Dankzij de waterdichte schotten van de VO65 lijkt de rest van de romp en het tuigage nog intact. Team Alvimedica dat standby was gebleven, kan haar race naar Abu Dhabi weer vervolgen. (Nauticlink, Volvo Ocean Race, ‘Grounded’ – Volvo Ocean Race, ‘The Call’ – Volvo Ocean Race, Team Vestas Wind)

1 Bericht

  • dwdijkstra

    8 jaren geleden / 4 december 2014 om 22:10 uur

    Slechte navigator… Dit had niet mogen gebeuren. Het was niet een klein beetje rif wat je makkelijk over het hoofd kon zien. Zelfs in de Virtual Regatta is het duidelijk te zien.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X