Informatie voor de watersporter

Defender epoxy primer van Boero bespaart en is effectieve oplossing tegen indringen van water

PERSBERICHT
Drachten – Feit is, een polyesterromp kan water absorberen en dus in gewicht toenemen. Gewicht heeft invloed op de manier waarop de romp door het water beweegt en kan dus van invloed zijn op snelheid of brandstofverbruik. In sommige gevallen kan het binnendringen van water gelcoat osmose veroorzaken, met schade aan de romp en dure reparaties tot gevolg.
Er zijn maatregelen die genomen kunnen worden om de romp te beschermen tegen schade veroorzaakt door overtollige wateropname. Het gebruik van een goede kwaliteit epoxy primer heeft zich bewezen als een effectieve oplossing. Tot nu toe vereiste deze vijf of zes lagen epoxy primer om de romp af te dichten. Dat vergt veel werk, tijd en geld.
Nu is er een in de praktijk bewezen high build epoxy primer genaamd Defender Underwater Epoxy Primer 613 van Boero Yacht Coatings. Deze bevat mica plaatjes, die het water blokkeren om te voorkomen dat het de romp penetreert. De hoge vaste stoffen formule bouwt de ideale 300 micron van Defender bescherming in slechts drie lagen, en niet vijf of zes lagen, als andere merken van onderwater epoxy. Dat is 40% minder arbeid om meer bescherming toe te passen, dit bespaart u tijd en geld.
Daarna heeft u tot 3 maanden de tijd om de antifouling zonder eerst te schuren aan te brengen op de Defender! Onze hoge vaste stof formulering bevat minder verfverdunning en meer epoxyhars per liter om de beschermende barriere op te bouwen op de romp. Ook indien uw gelcoat romp osmose heeft, zal Defender uw beste arbeidsbesparende oplossing zijn.
Defender levert ook ultra lage VOC (oplosmiddeluitstoot) en is uitstekend geschikt voor staal, aluminium, lood en voor de propellers. Boero heeft de lat voor onderwater epoxy primers een stuk hoger gelegd!
Meer informatie www.boero.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht