Informatie voor de watersporter

Dekker Watersport organiseert virtuele zeilwedstrijd tegen de pakjesboot van Sinterklaas

PERSBERICHT
Zaandam – De Waterkampioen, Virtual Regatta en Dekker Watersport organiseren voor het eerst de Sinterklaas Zeilrace, een virtuele zeilrace van Valencia naar Delfzijl. De zeilwedstrijd start op 25 november om 20.00. Zorg dat u klaarzit achter uw computer. Op dat moment vertrekt ook de pakjesboot uit Valencia. De wedstrijd duurt tot 4 december ’s avonds als de pakjesboot in de haven van Delfzijl aankomt. Er wordt ‘gevaren’ onder de actuele weersomstandigheden en met identieke boten.
De beste tacticus wint!
Onderweg verliest de pakjesboot cadeaus die garant staan voor leuke prijzen. Deze zijn beschikbaar gesteld door Dekker Watersport. Een Steiner verrekijker, Garmin GPS, compleet Magic Marine zeilpak, dit is slechts een greep uit de fantastische prijzen. 2 x per dag verliest de pakjesboot een pakje. Deze kunt u uit zee oppikken. De hoofdprijs is alleen te verdienen als u als eerste in Delfzijl over de finish vaart. De winnaar verdient een plaats als gast navigator aan boord van de Saffier Nitro tijdens de North Sea Regatta 2014. De Saffier Nitro is één van de topboten van Nederland in de IRC 2 klasse.
Welke tactiek vaart u? Deelname is gratis. U mag dus met meerdere boten inschrijven. Vaart u achter de pakjesboot aan of wilt u in 2014 aan boord zitten van de Saffier Nitro? Voor de Sinterklaas race zijn er ook gratis apps voor uw smartphone of tablet te downloaden. Voor Apple en Android. U kunt dan overstag wanneer u wilt.
De Sinterklaas Zeilrace is ontwikkeld door Virtual Regatta – dit bedrijf maakt naam met dit soort computerspellen. Zo ontwikkelde zij de virtuele Volvo Ocean Race en de Round the World Race. Aan de laatste deden wereldwijd 500.000 ‘zeilers’ mee.
Meer informatie sinterklaas.virtualregatta.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht