Dekzeilen voor boten in de winter huren in plaats van kopen kan nu bij dekzeilspecialist Bootzeil

PERSBERICHT
dekzeil bootzeil leasen hurenHaarlem – Producten zijn steeds vaker gemaakt om snel kapot te gaan. De oplossing: de producent blijft eigenaar. Een smartphone gaat maar twee jaar mee. Er is een gloeilamp die al 110 jaar brandt. Was vroeger alles beter? Bootzeil bewijst van niet en stelt: Huur een afgedekte en geventileerde boot, dat is voor iedereen beter.
Waarom is huren beter dan kopen? Colin Groos van Bootzeil zegt hierover: ‘Met BootzeilLease is de zeilmaker altijd eigenaar van het dekzeil. Hierdoor zijn alle problemen voor ons. Alle gunsten voor de booteigenaar. Geen gedoe, geen risico, alleen voordelen.’
Slijten, lekken, wegwaaien is bij BootzeilLease het probleem van de zeilmaker
Omdat Bootzeil de risico’s draagt, zijn wij genoodzaakt het Bootzeil van de allerbeste kwaliteit te maken. Immers: Als er iets mis is met het zeil, moeten wij alles oplossen, en dat kan heel duur zijn. Het leasecontract beloofd onder meer een snel vervangend dekzeil en snelle reparatie ter plekke. U huurt als klant gewoon een ‘droge en schone boot’. Bootzeil moet dan tegen een zeer interessante prijs een dekzeil leveren die dat allemaal doet. Als het dekzeil niet goed functioneert, maken wij de werkuren en niet de klant.
Filosofie van de economie van beter
Bootzeil liet zich inspireren door architect en milieuvisionair Thomas Rau. Producten worden steeds slechter. Een gloeilamp gaat nu misschien 700 uur mee, 100 jaar geleden bleven ze na 2500 uur nog branden. Rau stelt: ‘Door een product snel te laten verouderen, is sneller een nieuw product nodig. Hij stelt dat als de fabrikant eigenaar blijft van het product, het product veel beter wordt. Door ‘licht’ te leveren in plaats van een lamp, kan de fabrikant winst maken als de lamp heel lang mee gaat, en gemakkelijk te onderhouden is.’ Het bedrijfsmodel is dan weer zoals vroeger: een heel goede oplossing bieden voor de klant. Dus niet meer problemen creëren door het leveren van bijvoorbeeld iPads die na twee jaar niet meer geüpdatet kunnen worden.
Spannend en gedurfd
‘Natuurlijk is het eng om nu voor alles verantwoordelijk te zijn’, zegt Bootzeil oprichter Michiel Stokman. ‘Maar onze shapeX producten zijn erg goed. We produceren ze zelf in Haarlem en het doek komt uit Duitsland. Zelfs dat hebben we zelf mede ontwikkeld.’
Onder BootzeilLease valt onder andere het plaatsen van het dekzeil voor de winter, het verwijderen van het dekzeil in de lente en de stalling van dekzeil plus frame in de zomer. Ook valt tussentijdse reparatie en vervanging onder BootzeilLease. ‘Het is echt Full Service’ aldus Stokman.
Maximaal 20 dekzeilen in 2015
Om de service optimaal te houden start Bootzeil met een eerste oplage van slechts 20 winterdekzeilen. 10 keer voor motorjachten en kruisers en 10 keer voor zeiljachten. De Leaseprijzen starten vanaf 41,- euro per maand inclusief BTW. Het werkgebied is maximaal 200 kilometer vanaf Haarlem. Dus delen van Duitsland en België doen ook mee.
Meer informatie www.bootzeil.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X