Informatie voor de watersporter

Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace 2012 start inschrijving, introduceert extra boei en geeft spinnaker-loze ORC jachten eigen klasse

PERSBERICHT
Medemblik – In 2012 breidt de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace uit. Voor de kust van Medemblik wordt een nieuwe sportboei aan de banenkaart toegevoegd, waardoor de deelnemers extra mijlen kunnen varen. Verder krijgen de ORC jachten zonder spinnaker een eigen klasse. De inschrijving is inmiddels open. Teams kunnen zich via de vernieuwde website www.deltalloyd24uurszeilrace.nl aanmelden voor het grootste kajuitzeilevenement van Nederland. Het startschot zal op vrijdagavond 24 augustus 2012 klinken.
Net als in 2011 liggen de startcomités dan op vijftien locaties langs het IJsselmeer en Markermeer paraat. Binnen drie kwartier beginnen alle jachten verdeeld in meerdere startgroepen aan hun etmaal onder zeil. Door de extra boei bij Medemblik krijgen de navigators meer opties voor de slotmijlen, wat de strijd om de meeste mijlen nog spannender maakt.
Dinand de Ridder, voorzitter van het 24-Uurs comité, legt uit: ‘Door het opnemen van de betonning in het Wagenpad, het vaarwater van Enkhuizen naar Den Oever zuidelijk van het Vogeleiland, kon vlakbij de finish geen ‘kleine driehoek’ meer worden gecreëerd. Hierdoor was het niet langer mogelijk om, met de eindstreep in zicht, te overwegen of er nog een extra rak in zit of dat toch maar gefinisht moest worden. Dat was jammer. Inmiddels is na goed overleg tussen RWS, het Watersportverbond en de organisatie van de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace besloten om een zogenaamde sportboei uit te leggen in de omgeving van de voormalige WP6. Hiermee kan er weer voor een ‘kleine driehoek’ (Sport-C/WV19/KR-A) gekozen geworden en daar zullen de zeilers blij mee zijn. Ik verwacht dat er aan het eind van de race veel gebruik gemaakt zal worden van deze rakken!”
Gill wordt nieuwe kledingsponsor
De organisatie van de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace zal de komende drie jaren aan Gill-kleding te herkennen zijn. Het zeilkledingmerk verbindt zich voor drie edities aan het zeilevenement en biedt tevens de deelnemers een speciaal team kledingpakket.
Over Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace
De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 48ste keer de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat.
Deelname aan de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace is mogelijk in de ORC Club, Ronde- en Platbodemjachten, VKSJ aangesloten (klassieke) jachten, zeegaande multihulls alsmede in niet-gemeten kajuitzeiljachten. Het overgrote deel van de vloot doet mee aan de tocht. De rest verdeelt zich over de diverse wedstrijdklassen.
Naast hoofdsponsor Delta Lloyd zijn de volgende bedrijven co-sponsors van de 24 Uurs Zeilrace: Zeilen, Gill, Gemeente Medemblik en Stichting Jachthaven Medemblik.
Meer informatie Delta LLoyd 24 uurs Zeilrace

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht