windverwachting

Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace start voortaan alleen op zoet water

PERSBERICHT
Vanaf 2011 gaat de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace enkel op zoetwater van start. Dat betekent dat er op 26 augustus 2011 niet in zestien, maar in vijftien locaties langs het IJsselmeer en Markermeer gestart kan worden. De tactische keuze voor directe stroomvoordelen op het Wad en de Noordzee behoort daarmee tot het verleden. Inmiddels is de inschrijving een week open en staat de teller op 73.
‘Door de buitendijkse startplaatsen te schrappen, willen we iedereen gelijke kansen geven. Ze kunnen evengoed nog naar stromend water, maar die optie wordt dan wat minder bepalend voor de einduitslag dan voorheen”, aldus Dinand de Ridder, voorzitter van het 24 Uurs organisatiecomité.
Over Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace
De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 47ste keer de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat.
Deelname aan de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace is mogelijk in de ORC Club, Ronde- en Platbodemjachten, VKSJ aangesloten (klassieke) jachten, zeegaande multihulls alsmede in niet-gemeten kajuitzeiljachten. Het overgrote deel van de vloot doet mee aan de tocht. De rest verdeelt zich over de diverse wedstrijdklassen.
Naast Delta Lloyd is het PWN Waterleidingbedrijf sponsor van de 24 Uurs Zeilrace. Co-sponsors zijn: Zeilen, Bearing Sportswear, Gemeente Medemblik en Stichting Jachthaven Medemblik.
Meer informatie en inschrijven via  Nederlandsche Vereeniging Van Kustzeilers

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X