Informatie voor de watersporter

Den Daas Recreatie opent 'thuishaven' Jachthaven Bruinisse officieel op vrijdag 20 mei 2011

PERSBERICHT
Bruinisse – Op vrijdag 20 mei is het zover. Dan opent Jachthaven Bruinisse officieel haar deuren, waarbij de  Commissaris van de Koningin, Karla Peijs en de directeur van Den Daas Recreatie, Nanke Den Daas aanwezig zullen zijn. De bruisende familiehaven en ‘Thuishaven’ was jarenlang volop in ontwikkeling en is nu gereed. Naast vele extra ligplaatsen heeft de jachthaven er nieuwe voorzieningen bij gekregen. Denk aan een modern havenkantoor, speeltoestellen, zwembaden, café-restaurant (met een uniek drijvend terras!), een supermarkt en luxe sanitair. Ook watersportwinkels en een actieve zeilschool voor alle leeftijden ontbreken niet. Kortom, een echte familiehaven met volop vertier voor jong en oud!
Eerder gepubliceerd in 2009/2010 – ‘Jachthaven Bruinisse neemt eerste nieuwe ligplaatsen in gebruik’
Jachthaven Bruinisse is één van de vier Thuishavens in Nederland en ligt aan het Zeeuwse Grevelingenmeer, een prachtig vaargebied met een geheel eigen flora en fauna. De jachthaven is direct gelegen aan de sluis naar de Oosterschelde. Net als de andere Thuishavens kenmerkt jachthaven Bruinisse zich door kwaliteit, duurzaamheid en het full service concept.
Het is een bruisende familiehaven die momenteel volop in ontwikkeling is. Het aantal ligplaatsen zal de komende jaren meer dan verdubbelen. Ook aan de uitbreiding van de voorzieningen wordt veel aandacht besteed zodat jong en oud zich hier uitstekend kunnen vermaken. Door de groei ontstaat één van de grootste en modernste jachthavens van Nederland. Op dit moment beschikt de jachthaven over bijna 600 ligplaatsen. Met de uitbreiding worden 800 extra ligplaatsen gecreëerd. Tussen het oude en het nieuwe gedeelte van de jachthaven komt een nieuw centrumgebied met alle voorzieningen voor de ligplaatshouders en passanten, zoals een havenkantoor, uitgebreide speelvoorzieningen voor kinderen, zwembaden, café-restaurant en luxe sanitair. Tevens vindt men hier straks de supermarkt, scheepswinkel, zeilschool, scheepsmakelaar en diverse showrooms. Aan de rand van het jachthavengebied komt een openbaar en beschut strand.
Duurzaamheid
In de ontwikkel- en ontwerpfase van Jachthaven Bruinisse is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zijn de nieuwe drijvende steigers van Poralu van 100% recyclebare materialen. Met deze drijvende steigers houden we rekening met een eventuele terugkeer van het getij in De Grevelingen. Verder wordt er gebruik gemaakt van wind en zonne-energie en is er een douchewater warmte terugwin-systeem aangelegd, waarmee de restenergie van het douchewater wordt hergebruikt. Tevens wordt er gebruik gemaakt van gasgestookte wasdrogers, warmwater aansluitingen voor wasautomaten en gebalanceerde ventilatiesystemen.
Korte Historie – Den Daas Recreatie
De oorsprong van de ondernemingen van de familie Den Daas ligt in de baksteenindustrie. Drie generaties Den Daas hielden zich daar al lange tijd mee bezig, deze fabrieken worden nu geleid door Gert-Jan den Daas, onder de naam Daas Baksteen. Onze vader Jan Willem kon het ondernemen niet laten en is zich, nadat de steenfabrieken aan ons waren verkocht, gaan specialiseren in de vrijetijdssector en in het ‘vrijetijds bootje’ gestapt. Medio ’70 opende Dorado Beach haar poorten met een stacaravanpark aan de IJssel. In de loop van de jaren zijn de andere “Thuishavens” – Jachthaven Bruinisse, Marina Muiderzand in Almere en Jachthaven Naarden eraan toegevoegd.
In 2008 is onze vader en oprichter Jan Willem den Daas overleden en wordt het bedrijf Den Daas Recreatie voortgezet door zijn vier kinderen, met Nanke den Daas als directeur.
Meer informatie www.thuishavens.nl  en www.jachthavenbruinisse.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht