Informatie voor de watersporter

Den Haag verwacht half miljoen mensen bij finish Volvo Ocean Race in 2018

Scheveningen – Den Haag verwacht volgend jaar op 23 juni een half miljoen mensen bij de finish van de Volvo Ocean Race in de haven van Scheveningen.

Wethouder Karsten Klein zegt op 400.000 à 500.000 bezoekers te rekenen. Dat is een te bescheiden schatting, vindt Simeon Tienpont, de schipper van Team AkzoNobel, de Nederlandse boot in de komende Volvo Ocean Race. ,,Het wordt gigantisch”, weet hij. ,,Daar is een start van de Giro in Utrecht niets bij.”

De deelnemende boten worden volgend jaar op 23 juni in de haven van Scheveningen verwacht en daarna is er een programma van een week met onder meer een afsluitende havenrace voor het klassement.

Gerd-Jan Poortman ambassadeur Volvo Ocean Race Finish Den Haag
Gerd-Jan Poortman is door de gemeente Den Haag en organisator TIG Sports aangewezen als ambassadeur van de Volvo Ocean Race Finish Den Haag en presenteerde de plannen. Poortman zeilde mee met de drie meest recente Nederlandse teams in de Volvo Ocean Race. Team ABN AMRO TWO, Team Delta Lloyd en Team Brunel. “In 2014-2015 heb ik mij er hard voor gemaakt dat Nederland weer deelneemt aan deze legendarische race. Dat Den Haag nu de finish mag organiseren is fantastisch voor de zeilsport en voor het zeezeilen in Nederland. Ik vind het een eer om deze rol te mogen vervullen.”

Den Haag betaalde 750.000 euro om de finish te mogen organiseren. Wat de verdere kosten zijn, is nog niet berekend. Wel is de verwachting dat de grote toestroom van mensen voor deze bijzondere zeilweek de stad tussen de twaalf en vijftien miljoen euro zal opleveren. (AD, www.volvoOceanRaceDenHaag.com, www.tigsports.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht