123 stickers

Derde Blue Water Cruising Forum voor vertrekkers tijdens HISWA 2015

PERSBERICHT
Amsterdam – Tijdens de HISWA 2015 organiseert World Cruising Club in samenwerking met HISWA/RAI en Zilt Magazine voor de derde keer het Blue Water Cruising Forum voor iedereen die op kortere of langere termijn een zeilreis over één of meerdere oceanen wil maken.
Deze gratis bijeenkomst op zondag 15 maart van 11:00 tot 17:00 uur zal helpen om mythes te ontkrachten en tevens antwoord geven op vele kernvragen over een dergelijke reis.
Het ervaren panel van Blue Water Cruisers en deskundigen deelt graag hun kennis over onderwerpen als de keuze voor het het juiste schip, uitrusting, leven aan boord, kinderen aan boord, etc.
Deelnemers profiteren van de gezamenlijke kennis en ervaring van de panelleden en krijgen van hen antwoorden op de vragen die hen in hun voorbereiding bezighouden.
Na afloop van het forum bieden de Meteo experts van Zilt de deelnemers een gratis specifieke Blue Water Meteo clinic aan.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 50 personen. Daarom is registratie als deelnemer verplicht.
De panelleden van het Blue Water Cruising Forum 2015
Het panel bestaat uit zeer ervaren zeilers met allemaal hun eigen specifieke expertisegebied. Met veel plezier zullen zij hun kennis en ervaringen delen met de deelnemers aan het forum.
Marein en Marinda van der Torn:
Als kind hebben beiden leren zeilen in een optimistje op de Westeinder- en Vinkeveenseplassen. De zeilvakanties aan boord met hun ouders werden tijdens hun geneeskunde studie voortgezet zonder ouders richting Solent, Oostzee, Ionische Zee en Deense Wadden. Aan het einde van hun medische specialisatie kozen ze ervoor hun droom te realiseren: Ze kochten geen huis, maar haalden een aluminium Garcia 43 uit Bretagne. Tijdens Marein’s promotietraject, was Marinda 2 maal zwanger en kreeg de “Zee van Tijd” een volledige refit. In 2007 vertrokken ze met Esta (11 maanden) en Annemijn (3) voor een Rondje Atlantic. Onderweg hebben ze naast meteo, SSB, brood bakken, zeilmaken en motoronderhoud, ook goed hun weg gevonden in het ouderschap, luieruitslag, kindveiligheid en wachtschema’s. Enkele maanden na terugkomst in 2008 zijn ze aan wal gaan wonen in Hoorn. Marinda werkt daar als kinderpsychiater en Marein als KNO-arts. De afgelopen jaren zeilden ze als gezin naar Noorwegen, Schotland en Bretagne. Annemijn en Esta hebben dit jaar hun eerste zeildiploma’s in een optimistje gehaald…
Mathijs Dijkema & Rosan van Essen:
Mathijs zeilt vanaf zijn 6de en Rosan sinds zij Mathijs heeft leren kennen in 2000. Mathijs en Rosan waren bij vertrek in 2007 36 & 30 jaar oud. Van 2007–2009 zijn zij met de “Delicate Dawn” (Raider 35ft) via Panama en het Suezkanaal in 2 jaar rond de wereld gezeild. Een relatief kleine boot, beperkte tijd, de mooiste 2 jaar uit ons leven!
Tjerk Koops en Henny Zomerdijk:
Tjerk en Henny varen op een Malo 43 een mooi Zweeds schip van 10 jaar oud. Wij varen pas drie jaar samen met het schip Selene en zeilen meer dan we thuis zijn. Ieder apart hebben ze nu ongeveer 2 keer 99.000 mijl zeil ervaring , samen zijn we 140 jaar jong. Ze zijn een hecht team, aan elkaar gewaagd en varen Double Handed. Vorig jaar gaven ze zich op om met de ARC mee te doen en vertrokken in juli met een omweg naar Gran Canaria , de omweg was via Schotland het Caledonian Canal door enz. Zij willen graag praten over de ARC waar ze zeer enthousiast over zijn. Zij hebben de ARC gedaan omdat Tjerk deze in 2005 al eens gedaan heeft en het weer wilde doen. Het is hen zeer goed bevallen en had voor hen een zeer spannende afloop.
Tom Hoog:
Tom Hoog zeilt al zijn hele leven op een verscheidenheid aan jachten en is in 2011 na zijn pensionering met zijn aluminium Nordia 54 meegegaan met de ARC. Sindsdien zwerft hij in onze wintermaanden met zijn ‘Elisa’ door de Caraïbische Zee, langs alle eilanden naar het Zuiden tot Aruba aan toe en daarna via Jamaica en Cuba naar de VS. Op het moment van schrijven genieten hij en zijn lief Anneke van de wondere wereld van de Bahama’s.
Meestal zeilt Tom alleen met Anneke, maar voor de lange stukken neemt hij graag een paar vrienden aan boord.
Na enig gepuzzel en gezweet weet Tom nu behoorlijk veel over zijn eigen SSB installatie.
Moderator: Bojan Michiels van Kessenich:
Bojan is een fervent shorthanded toerzeiler met meerdere oceaanoversteken achter zijn naam. Net als Ruud van Zilt heeft Bojan van zijn passie zijn werk gemaakt en geniet hij van het mogen delen van zijn kennis en ervaring met andere zeilers, teneinde hun vaargenot te vergroten. Het mogen modereren van dit forum is daar ook een onderdeel van.
Meer informatie op www.worldcruising.com en voor inschrijving

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X