windverwachting

Deze zomer zullen in totaal 5000 kinderen op zeilkamp gaan bij 'Zeilscholen Friesland'

PERSBERICHT
pean_juli15Akkrum-Nes – Aanstaande zondag begint de eerste week van het Friese zeilschoolseizoen. Het is de eerste week al meteen heel druk. Bijna 700 kinderen zullen deze week op zeilkamp gaan bij de zeilscholen van Zeilscholen Friesland. Verspreid over de hele zomer zullen naar verwachting in totaal zo’n 5000 kinderen naar één van de samenwerkende Friese zeilscholen gaan.
“Op ons normaal bijna verlaten landweggetje staat acht keer per jaar een file. Dat is altijd weer een bijzonder beeld. Bij de kinderen die voor het eerst komen zie je dat zij en hun ouders het best spannend vinden. De kinderen die al vaker zijn geweest, kennen onze zeilschool goed en weten al dat ze een prachtige zeilweek gaan beleven”, zegt Christophe Meijer van Friese zeilschool Pean.
Niet alle weken zijn zo druk als de eerste weken van het zeilschoolseizoen. Midden in de zomervakantie gaan veel gezinnen zelf op vakantie en ervaren alle zeilscholen in Friesland maar ook daarbuiten een ‘dipweek’ die soms maar voor 50% gevuld is. De weken daarna zijn weer mooi volgeboekt. Ook bij Pean zien ze dat. Er zijn weken van 118 cursisten en de middelste week telt nu 57 cursisten. Vanwege het feit dat regio noord en midden als eerste beginnen met hun zomervakantie zijn dit jaar de verschillen in de weken extremer dan vorig jaar.
Toch zijn de meeste zeilschoolhouders in Friesland heel tevreden over de cursistenaantallen. “Zeilles in Friesland is over het algemeen een kwaliteitsproduct. Met de diverse, waterrijke omgeving en bijna altijd wind hebben we echt goud in handen. Hierdoor heeft Zeilschool Pean van de crisis niet veel gemerkt en van het einde van de crisis ook niet veel”, aldus Meijer.
Meer informatie www.pean.nl en www.zeilscholenfriesland.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X