flessenpost nieuwsbrief aanmelding

Discussie geopend over de ‘verboden vaarroutes’ in het Hollandse Plassengebied

KAAG EN BRAASSEM – Het Hollandse Plassengebied heeft nog veel verboden water. Dat is een doorn in het oog van de lobby die van het gebied oostwaarts van de Kaag tot een watersportmekka wil uitbouwen. Het waterschap is bereid om opnieuw na te denken over sommige vaarverboden voor motorboten.

,,We begrijpen de vraag van de watersporters heel goed’’, zegt Pieter Hellinga. Hij is bestuurder van het hoogheemraadschap van Rijnland, dat bepaalde plassen en vaarten aflsuit voor motorboten. Dat gebeurt bijvoorbeeld om kwetsbare dijken te beschermen.

Vorige week presenteerde wethouder Jan Uit den Boogaard van de gemeente Kaag en Braassem een nieuwe waterkaart voor het Hollands Plassengebied. Daarop zijn sloepenroutes uitgezet van Katwijk via Kaag en Vlietland tot Woerden en Aalsmeer aan toe. De kaart laat tussen het vele blauwe vaarwater ook gele vlekken en lijnen zien. Dat zijn de plassen en vaarten waar kanoërs en roeiers wel doorheen mogen, maar motorboten niet, tenzij ze een vergunning hebben van het hoogheemraadschap.

Het schap controleert met een eigen boot of watersporters de verplichte sticker wel dragen. Die kosten tussen de 14 en 25 euro per jaar. (Leidsch Dagblad)

1 Bericht

  • Carla Sprokkelenburg

    9 jaar geleden / 14 augustus 2012 om 17:39 uur

    graag varen wij rond het gebied van De Kaag en Brasem.Nu zijn er volgens zeggen bepaalde gebieden waar je niet meer door mag, sinds 2012. Voorheen kregen wij een schrijven van het Hoogheemraadschap dat je geen vergunning meer kon krijgen om door deze prachtige gebieden te varen. Wat we wel altijd hadden.Op de sloepenkaart (gehaald bij het V.V.V. kantoor ) staat dat alles wat geel is ,je niet meer gemotoriseerd door mag. dit hebben wij laatst uitgetest en nergens staan borden verboden in te varen. en vele boten gingen ons voor, en voeren gewoon door. Hoe verwarrend is dit??? Dus mijn vraag, is er een goede up to date vaarkaart waar dit alles op staat. (heb liever geen bekeuring.)hoop gauw op antwoord, want het vaar seizoen is nog lang niet over. met vr.gr. Carla

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X