windverwachting

Dit jaar geen SKS skûtsjesilen wedstrijden, maar bij Omroep Friesland tóch een ‘Skûtsjesjoernaal’

Leeuwarden – Het is voor skûtsjeschippers en -liefhebbers nog altijd bijna niet te geloven. Voor het eerst in het 75-jarig bestaan van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen worden er dit jaar geen wedstrijden gezeild vanwege het coronavirus. Maar een zomer zonder skûtsjes is een stap te ver en daarom komt Omrop Fryslân in juli twee weken lang met It Skûtsjesjoernaal op televisie.

De uitzendingen komen iedere dag uit het skûtsjemuseum in Earnewâld. Iedere dag schuiven twee gasten aan tafel bij presentatrice Simone Scheffer. Daarbij is er natuurlijk uitgebreid aandacht voor de grote verhalen, de stoere schippers en de legendarische anekdotes van destijds. Naast de gesprekken aan tafel zijn in het programma historische reportages over de geschiedenis van de SKS te zien. Verder zullen verschillende kunstenaars een ode brengen over hun gevoel bij het skûtsjesilen.

It Skûtsjesjoernaal is van maandag 20 juli tot en met vrijdag 31 juli te zien twee weken lang te zien bij Omrop Fryslân op televisie. (Omrop Fryslân, ‘Skûtsjeschippers willen deze zomer toch nog zeilen’ – Omrop Fryslan)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X