Informatie voor de watersporter

Dit jaar twee zomerse zeilweken voor kinderen bij Zeilschool Blauwestad in Groningen

PERSBERICHT
zeilschoolblauwestadMidwolda (Blauwestad) – In 2012 konden kinderen bij Zeilschool Blauwestad voor het eerst meedoen aan een zeilweek in de zomervakantie. Wegens doorslaand succes worden er deze zomer twee zeilweken georganiseerd.
Zomerweken
De jeugdcursussen van Zeilschool Blauwestad in het voorjaar en najaar liepen al een paar jaar goed, maar dat de eerste zomerweek ook direct helemaal vol zou zitten had eigenaar Thijs Huisman niet verwacht. “Voor de Optimisten hadden we zelfs kinderen op een reservelijst staan!”. Na het succes van de zeilweek in 2012 was het logisch dat er een vervolg zou komen. “Onze instructeurs waren erg enthousiast en riepen direct ‘Volgend jaar twee weken!’.”, aldus Huisman. De beide zeilweken vinden dit jaar plaats in juli, aan het begin van de schoolvakanties.
Gratis kennismakingslessen
In Oost-Groningen wordt zeilen (nog) niet met de paplepel ingegoten. Daarom organiseert Zeilschool Blauwestad elk jaar gratis kennismakingslessen. “Dat doen we om kinderen en hun ouders op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de zeilsport”, vertelt eigenaar Thijs Huisman. “Ook onze cursusprijzen houden we met opzet laag, omdat we vinden dat zeilen voor iedereen is”. De eerste kennismakingsles van dit jaar vindt plaats op zondag 28 april. Een week later, op zondag 5 mei, start de voorjaarscursus jeugdzeilen.
Meer informatie www.zeilschoolblauwestad.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht