windverwachting

Dit najaar doen nu twee boten een aanval op het zeilrecord rond de wereld

Francis Joyon maakte donderdag bekend dit najaar een aanval te doen op de Jules Verne Trofee.  (foto: Van Malleghem / IDEC)
Francis Joyon maakte donderdag bekend dit najaar een aanval te doen op de Jules Verne Trofee. (foto: Van Malleghem / IDEC)
Parijs, Frankrijk – Dit najaar zullen twee boten een aanval doen op de Jules Verne Trofee, het zeilrecord rond de wereld voor boten met meervoudige bemanning. Behalve Yann Guichard met Spindrift 2 (met 13 man aan boord) heeft Francis Joyon (59) donderdag bekend gemaakt dat hij ook een poging zal doen met IDEC Sport (31,50 m, ex-Groupama 3 en Banque Populaire VII) en een beperkte bemanning van zes personen.

Joyon is de huidige houder van het solorecord rond de wereld uit 2008 (57 dagen 13 uur en 34 minuten) en moet voor een geslaagde poging met een meervoudig bemande boot sneller zijn dan Loïck Peyron in 2012 (45 dagen, 13 uur en 22 minuten). Peyron vestigde dat record met de Banque Populaire V, een maxi trimaran van 40 meter. Terwijl Spindrift 2 het moet hebben van ‘alles groot en veel’, zoekt Joyon het succes in ‘licht en efficiënt’. (Nauticlink, Ouest France, L’Equipe, Idec Sport, Spindrift Racing)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X