Dit seizoen nog varen mét vaarbewijs dankzij klassikale tweedaagse cursus op 12 en 19 mei 2018 van Yachtconsult

PERSBERICHT
Breda, Etten-Leur, Roosendaal en Rotterdam – Wie nog dit seizoen wil varen mét een geldig vaarbewijs, kan op 12 en 19 mei terecht bij examenopleider Yachtconsult.com. Op die twee zaterdagen wordt een tweedaagse spoedcursus Vaarbewijs 1 gegeven. Het is uiteraard wel zaak snel in te schrijven. Het cursusboek wordt u dan toegezonden, zodat u de stof van de eerste lesdag al door kunt lezen.
Waarom twee dagen? Omdat de cursusstof redelijk ingewikkeld is en ook met o.a. veel vaktermen die in de watersport gebruikelijk zijn – maar niet in het dagelijkse leven! Kijk maar eens op de site van de examen instantie (zie onderaan). Helaas zonder uitleg! Ook interessant zijn de struikelblokken die de VAMEX registreert.
Tijdens de lessen geeft een docent met ruim 25 jaar ervaring in vaarbewijscursussen direct uitleg daarover. Hij weet waar veel nieuwe watersporters problemen mee hebben tijdens de cursus. Wanneer u dat zelf moet uitzoeken, kost dat veel tijd. Daarbij gaat er ook veel tijd zitten in het leren begrijpen van de vraagstelling van de VAMEX. Ook daar wordt tijdens de cursussen veel aandacht aan gegeven.
Twee volle dagen is het minimum, dat cursisten nodig hebben om de uitgebreide cursusstof van Vaarbewijs 1 op een begrijpelijke wijze uitgelegd te krijgen en te begrijpen. In de week daartussen kan het eerste deel van de cursusstof goed doorgenomen worden en als er dan nog vragen zijn kunnen die op de tweede dag gesteld worden en wordt de rest van de cursus stof doorgenomen.
Eén enkele dag is veel tekort voor een gedegen en duidelijke uitleg.
Voor diegene die het nog niet wisten: bij Yachtconsult krijgt u ten opzichte van onze collega’s voor hetzelfde geld de dubbele tijd les!
Op de website www.yachtconsult.com ziet u de locaties. Ook start op 23 en 24 mei de klassikale vijf-avonden vaarbewijscursus. En een Marifooncursus op 8 juni. Het is ook mogelijk op eigen locatie een cursus te volgen, privéles, met een groep vrienden of in samenwerking met een watersportvereniging. Neem daarvoor contact op met Roland Sterker tel. 06-53 62 32 31 (rs@yachtconsult.com)
Meer informatie www.yachtconsult.com, begrippenlijst VAMEX (PDF), vaarbewijs struikelblokken (PDF)