Dochter zeilende beroepsschipper schrijft boek over 'zeekind'

PERSBERICHT
fokLeeuwarden – Nanda Huneman (1976) is opgegroeid aan boord van een zeilcharter. In 2000 behaalde zij haar eigen stuurmanspapieren aan de Enkhuizer Zeevaartschool en heeft jarenlang als scheepsmaat en stuurvrouw in de zeilende beroepsvaart gevaren op onder andere de Oostzee, in het Caribische gebied en rond de Kanaaleilanden. Na het afronden van de school voor journalistiek is zij in 2005 met haar eigen schrijfbedrijf Wonder-Word begonnen. Zij werkt als creatief schrijfdocent en -coach. Dit is haar tweede boek. Haar eigen ervaringen op zee en land zijn het uitgangspunt van de roman ‘Fok’.
In dit boek, verschenen bij uitgeverij Elikser, groeit de hoofdpersoon Tara op in een schippersfamilie. Ze zwijgt tot haar vierde, luistert naar de golven en verzamelt zeewoorden in haar hoofd. Als ze in een dorp aan de kust naar school gaat, moet ze leren een landkind te worden. Ze is een buitenbeentje en houdt zich met moeite staande. Op zee voelt ze zich meer thuis. Jaren later, als ze is aangemonsterd op een schip dat de oceaan oversteekt, wordt ze niet alleen geconfronteerd met een oude liefde, maar ook met een grote en onbegrijpelijke gebeurtenis uit haar verleden. Langzaam leert ze op een andere manier naar haar eigen verhaal te kijken.
‘Fok’ is een eigenzinnige roman, geschreven in een originele beeldtaal. Presentatie op 6 september a.s. in het Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht.
‘Fok’ door Nanda Huneman, ISBN 978-90-8954-663-0, 307 pagina’s, prijs € 19,95.
Meer informatie elikser.nl en www.nandahuneman.nl