windverwachting

Dode door aanvaring tussen twee snelle boten in haven Scheveningen; Volvo Ocean Race festiviteiten afgelast

SCHEVENINGEN – Een aanvaring tussen twee boten in de Eerste Haven van Scheveningen heeft donderdagavond zeker één opvarende het leven gekost. Dat meldt de veiligheidsregio. Vijf mensen waren vermist. Deze zijn inmiddels weer terecht. Ook zijn er mensen gewond geraakt. Volgens de brandweer is een aantal mensen uit het water gehaald. Die mensen worden in de Eerste Haven behandeld door ambulancepersoneel. Een aantal ambulances zijn naar het ziekenhuis gereden.

Twee RIB’s (andere berichten spreken over een RIB en stalen motorboot – Nauticlink) zijn tegen elkaar gebotst. Dat gebeurde tussen de twee havenhoofden. Duikers van de brandweer hebben gezocht in het water van de Eerste Haven. Ook twee boten van de KNRM werden ingezet bij de zoektocht.

Festiviteiten afgelast
De afgelopen week eindigde de Volvo Ocean Race voor de kust van Scheveningen. Vanwege de aanvaring zijn donderdagavond alle festiviteiten rond de Volvo Ocean Race afgelast. Dat besloot de organisatie na overleg met de gemeente. Op het evenement zijn duizenden mensen afgekomen. Het festivalterrein werd ontruimd. Alle bezoekers verlieten rustig het terrein. (De Telegraaf, ‘Dode in Scheveningse haven bij aanvaring: ‘Verschrikkelijke gebeurtenis’ – AD)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X