Informatie voor de watersporter

Doe mee aan de SailWise regatta en steun toegankelijke watersport

Samen zeilen voor watersportmogelijkheden voor mensen met een beperking

Dit najaar krijgt Friesland een spetterende primeur: de SailWise bedrijvenregatta. Deze unieke regatta in het Friese Elahuizen biedt bedrijven en vriendenteams de kans om hun teamgeest te versterken, een geweldige dag te beleven op het water én bij te dragen aan toegankelijke watersport voor mensen met een beperking. Het evenement – dat plaatsvindt op donderdag 21 september – wordt georganiseerd in samenwerking met Zeilschool Allemansend en Watersportvereniging Sleattemermar, waardoor 100% van het inschrijfgeld ten goede komt aan SailWise.

“We zijn er trots op dat we bedrijven en vriendengroepen de kans kunnen geven om deel te nemen aan een unieke ervaring die een blijvende impact zal hebben”, vertelt SailWise-directeur Renske Rietbergen. Het programma van de Bedrijvenregatta staat voor avontuur, teamwork en plezier. Deelnemende teams worden om 15.45 uur ontvangen in het watersportcentrum It Sailhûs in Elahuizen. Aansluitend vindt de regatta in polyvalken plaats op het grootste meer van Friesland, de Fluessen. Rietbergen: “Iedereen kan meedoen aan deze zeilwedstrijd, want teams met geen of onvoldoende zeilervaring krijgen kosteloos een ervaren schipper aan boord.  Na de sportieve zeilwedstrijd sluiten we evenement af met een gezellige borrel, dinerbuffet en prijsuitreiking.”

Deelname aan de SailWise Bedrijvenregatta is niet alleen een kans om een sportieve uitdaging aan te gaan, maar ook om een belangrijk doel te steunen. SailWise wil dat iedereen de kans krijgt om van watersport te genieten, ongeacht beperkingen. De opbrengst van het evenement draagt rechtstreeks bij aan deze nobele missie. De bijdrage aan de SailWise Bedrijvenregatta is € 500,- excl. btw per team (max. 5 personen) en komt geheel ten goede aan aangepast vaarmateriaal, toegankelijke accommodaties en schepen en ondersteuning voor deelnemers met beperkingen.

Rietbergen voegt toe: “Er doen al een aantal enthousiaste teams mee aan de regatta, maar er zijn nog boten beschikbaar. Hoe meer teams er meedoen, hoe meer we kunnen bereiken voor mensen met een beperking.” Wie zich aan wil melden voor de SailWise Bedrijvenregatta of meer informatie wil lezen, kan terecht op sailwise.nl/regatta.

Foto: SailWise

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht