Informatie voor de watersporter

Doehetzelfjachtmakelaar.nl zet koppeling met sociale media in om identiteit van koper en verkoper van boot beter vast te stellen

PERSBERICHT
Amsterdam – Wie een boot te koop heeft en daarmee adverteert, ontvangt informatie-aanvragen. Sommige geïnteresseerden willen de boot vervolgens wel eens bekijken en mogelijk bieden. Maar of de potentiële koper wel betrouwbaar is, is op die momenten nog vaak onduidelijk. Regelmatig zitten er namelijk mailtjes bij, die de ontvanger zich doet afvragen of hij wel te maken heeft met bonafide geinteresseerden. Tegelijkertijd vragen ook kopers zich af of hun verkoper wel betrouwbaar is, en het aanbod oprecht. Om dit soort situaties te voorkomen, maar vooral om het wederzijdse vertrouwen te vergroten heeft doehetzelfjachtmakelaar.nl de ‘sociale verificatie’ bedacht.
Wat is sociale verificatie?
Sociale verificatie geeft bewijs van een persoon als authentiek persoon. Door een account op ‘Doe-het-zelf jachtmakelaar’ te koppelen aan Facebook, Twitter, LinkedIn, E-mail en/of een mobiel telefoonnummer laat u als koper of verkoper aan anderen zien dat u oprecht bent. U wilt immers niets te maken hebben met frauduleuze aanbieders of kopers die niet serieus zijn. Maakt u zich geen zorgen, want uw e-mail, telefoonnummer en social media profielen zijn afgeschermd voor anderen. Zij zien alleen maar dat u via deze middelen bent geverifieerd. Vraag altijd aan kopers of zij zich met hun account willen verifiëren en andersom geldt dat u als koper kunt vragen of een verkoper zich verifieert. Op die manier weet u beide dat de kans dat er zaken niet kloppen zeer klein is en mocht het toch niet goed zitten, dan kan ‘Doe-het-zelf jachtmakelaar’ via deze koppelingen een fraudeur achterhalen. Verifieer uzelf en laat zien dat u te vertrouwen bent. Het is de morele plicht die gebruikers onder elkaar hebben en waarmee kopers en verkopers binnen de doe-het-zelf community de veiligheid voor elkaar en henzelf waarborgen.
Hoe kan ik Sociale Verificatie aanzetten?
U hoeft alleen op de ‘Verificatie’ knop in uw account te klikken. Wanneer u voor het eerst uw ‘Doe-het-zelf jachtmakelaar’ en uw social media accounts verbindt gaat u automatisch naar een pagina waarmee u de door u gebruikte social media makkelijk kunt aanvinken. Ook kunt u uw mobiele telefoonnummer hier invoeren. U ontvangt dan een SMS met een unieke code die u vervolgens kunt invoeren om uw telefoonnummer te verifiëren.
Hoe meld ik mij af?
Het uitschakelen van deze functie is zeer eenvoudig. U kunt de verbinding met iedere sociale verificatie verbreken door in uw account op de betreffende verificatie te klikken.
‘Doe-het-zelf jachtmakelaar’ is het gratis alternatief voor een dure jachtmakelaar. U adverteert eenvoudig uw boot op meerdere gebruikte-boten sites en kunt gebruikmaken van een unieke verkoopmodule die u en de koper stap-voor-stap langs alle aspecten van de verkoop en aankoop begeleidt. Er wordt nooit een courtage in rekening gebracht, maar u heeft wel de zekerheid dat alle juridische en financiële zaken goed geregeld zijn. Dit Nederlandse concept groeit snel en is inmiddels actief in meerdere landen.
Meer informatie www.doehetzelfjachtmakelaar.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht