Informatie voor de watersporter

Dorian van Rijsselberge wint bij de zeilers zijn tweede gouden olympische windsurfmedaille

Koninklijke felicitaties voor windsurfer Van Rijsselberge. Foto Richard Langdon / Ocean Images
Koninklijke felicitaties voor windsurfer Van Rijsselberge. Foto Richard Langdon / Ocean Images
Rio de Janeiro – Zondag 14 augustus heeft Dorian van Rijsselberge zijn gouden medaille extra glans gegeven. Van Rijsselberge toonde onder toeziend oog van de koninklijke familie op overtuigende wijze naar de winst. Lilian de Geus won op knappe wijze de medalrace bij de vrouwen, maar kwam in het eindklassement uiteindelijk één punt te kort voor het brons. Zegers en Van Veen staan voorlopig negende net als Pieter-Jan Postma. Mandy Mulder en Coen de Koning sluiten het Olympisch toernooi af als twaalfde.

Gouden ereronde voor Van Rijsselberge
Dorian van Rijsselberge was net als in Londen al voor de afsluitende medalrace zeker van het goud. Zoals van te voren aangekondigd Ik had geen geweldige start maar we hadden een goed plan. Ik ben meteen naar links gebeukt. Kwam als tweede boven toen pakte ik vervolgens de koppositie en was het snel klaar.”

De 27-jarige Texelaar pakte deze overwinning onder toeziend oog van koning Willem-Alexander, koniging Maxima en de drie prinsjes. Na afloop ging Van Rijsselberge even aan boord bij de koninlijke familie. Van Rijsselberge “Ja ik ben even aan boord gegaan. Dat was hartstikke gezellig. Je ziet dat ze oprecht geinteresseerd zijn. Helemaal geweldig!

Gevraagd naar of er deze week enig moment van twijfel was antwoorden van Rijsselberge tegenover de NOS als volgt: “Nee je moet niet aan jezelf gaan twijfelen. Want dan is het klaar. Je moet gewoon de moed er in houden en elke dag is weer een nieuwe dag.“

Naast het goud stond ook het zilver alvast, dat is voor Nick Dempsey (GBR). Het brons ging naar de Fransman Pierre Le Coq. Nick Dempsey, de zilveren medaille winnaar van Londen en Rio, noemde Van Rijsselberge na afloop van de medalrace: ‘de grootste windsurfer ooit.’ Van Rijsselberge: “Dat hij dat zegt is mooier dan twee gouden medailles. Echt waar dat is heel bijzonder. Medailles zijn maar medailles maar als iemand je vertelt dat je de grootste windsurfer ooit bent… dat is wel heel apart.” (Watersportverbond, Olympische Spelen ZeilenZeil voor Goud, ‘Koninklijke knuffels voor gouden Dorian’- NOS)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht