Informatie voor de watersporter

DOV-bootverzekeringen adviseert aanwezig te zijn bij het hijsen en te water laten van uw boot

PERSBERICHT

Kijk mee als uw schip de winterstalling verlaat! (foto DOV)
Kijk mee als uw schip de winterstalling verlaat! (foto DOV)
Meppel – Het is zover: het voorjaar is begonnen. Ligt uw schip nog in de winterstalling en wilt u binnenkort weer gaan varen? Zorg er dan voor dat u zelf aanwezig bent als uw schip bij de winterstalling in of uit het water wordt getakeld.
Kijk mee en controleer: zitten de hijsbanden op de juiste plek? In de meeste gevallen zitten er merktekens op de romp van uw schip. Hier worden de hijsbanden geplaatst. Hiermee voorkomt u dat een hijsband om de schroefas schiet.
Mocht er toch nog iets misgaan, dan heeft u als getuige alle informatie direct uit de eerste hand. Dus geen onduidelijkheid achteraf. Loopt uw schip toch schade op tijdens het in het water laten of uit het water halen (op de werf)? Bij DOV is dit meeverzekerd. De schade krijgt u als verzekerde dus gewoon vergoed.
Verklaring van de werf
DOV ziet wel eens dat een werf klanten vraagt een verklaring te ondertekenen. Hiermee probeert de werf van de aansprakelijkheid af te komen. Dit terwijl de werf nog steeds aansprakelijk gesteld kan worden als er verwijtbaar gehandeld is. Het advies van DOV is dan ook: neem contact op met uw verzekeraar.
Benieuwd naar meer handige preventietips? U vindt ze op onze website!
Meer informatie www.dov-verzekeringen.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht