Informatie voor de watersporter

DOV Bootverzekeringen helpt booteigenaren schade aan boten in de winter te voorkomen

PERSBERICHT
dov_wintersteigerMeppel – Blijft uw schip deze winter in het water? Neem dan regelmatig een kijkje bij uw schip. Zeker na een zware storm, sneeuwval, dooi, extreem hoog of laag water. DOV vertelt u waar u bij zo’n controle op kunt letten.
Veel schepen liggen het hele jaar door in het water. Als de winter intreedt, ziet DOV dat dit leidt tot extra schadegevallen. Bijvoorbeeld door leidingen die bevriezen, verstopping door bladeren en schade door hoogteverschillen in het waterpeil. DOV helpt watersporters graag om schade te voorkomen, ook buiten het vaarseizoen.
Enkele tips van DOV:
· Staan er bomen in de buurt van uw schip? Controleer de lenspijpen op verstopping door blad. Hiermee voorkomt u dat regenwater via het motorluik in de machinekamer terechtkomt.
· Bekijk de landvasten en de rubberen rekkers: zijn ze nog in een goede staat en zitten ze nog goed vast? Zorg ervoor dat de landvasten niet kunnen doorschavielen.
· Controleer de fenders: zitten deze nog op hun plaats?
· Zit er nog voldoende afstand tussen uw schip, de steiger en andere vaartuigen? Zorg voor voldoende bewegingsvrijheid bij (extreem) hoog en laag water.
· Controleer het afdekkleed regelmatig. Zit deze nog goed vast? Voorkom dat het kleed beschadigd raakt.
Zijn er grote veranderingen in het waterpeil? Controleer uw schip dan extra goed en voorkom dat uw schip kan zinken.
Meer informatie www.dov-verzekeringen.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht