DOV-scheepsverzekeringen geeft advies voor lange zeilreizen op zee en laat zeilers vertellen

PERSBERICHT
Meppel – Een sabbatical nemen, de zeilboot pakken en weken over de zee varen… Droomt u ook van een grote zeilreis? DOV helpt u op weg met praktische tips. Want: een goede voorbereiding is het halve werk.
Koers bepalen
Allereerst bepaalt u – ongeveer – waar u heen wilt en hoe lang u wilt gaan. Gaat u richting Engeland of is zeilen over de Middellandse Zee uw droom? Deze keuzes maken natuurlijk een wezenlijk verschil in uw voorbereiding.

foto: DOV

Uw boot: rots in de branding
Voor een verre reis moet u 100% vertrouwd zijn met uw boot. Is uw zeilboot in goede conditie? Of overweegt u voor een verre reis een andere boot te gebruiken? Maak dan een goede afweging tussen comfort, snelheid en grootte van de boot.
Uw gezondheid
Uiteindelijk bent u de zeiler, en niet de boot. Het is dan vanzelfsprekend dat u zelf in goede conditie moet zijn. En heeft u medicijnen nodig? Neem hier dan genoeg van mee aan boord.
Verzekeren
Zorg ervoor dat u goed verzekerd bent als u een verre zeilreis gaat ondernemen. Hierbij spelen diverse zaken mee. Denk aan de vaarbestemming (het vaargebied), uw zeilervaring, de papieren die u bezit, keuringen en wettelijke eisen voor uw boot.
Uitrusting aan boord
Varen op zee is andere koek dan op binnenwateren. Naast voldoende proviand, veiligheidsvesten en reparatiegereedschap, is goede apparatuur een basiseis. Benieuwd naar een praktijkvoorbeeld? Op de website van DOV leest u het ervaringsverhaal van een verzekerde. Hij vertelt wat hij allemaal meenam aan boord én hoe de zeilreis verliep.
Meer informatie www.dov-verzekeringen.nl, ‘op jezelf aangewezen zijn’- DOV ervaring, en DOV-zeezeiler in beeld.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X