windverwachting

DOV-verzekeringen vertelt, hoe je tijdens de winterstalling inbraak in je boot het beste kunt voorkomen

Persbericht
dov_1410Meppel – Tegenwoordig komen er ook tijdens de winterstalling steeds meer inbraken op schepen voor. Hoe kunt u dit voorkomen? DOV geeft u 5 handige tips.
Ervaringsverhaal van een verzekerde
Een inbreker slaat zijn slag op het schip van DOV-verzekerde Eric. Zij Confident 780 lag op de kant in de haven voor de winterstalling. Telefoon, de havenmeester belde: er was ingebroken.
Eric: “De omheining van de haven was opengeknipt en in mijn schip was ingebroken. In ieder geval de kap van mijn boot was kapot. Ik ging er direct naartoe. De havenmeester spande ondertussen een zeil over de kap tegen de regen. Blijkbaar zijn de inbrekers via de zwemtrap op mijn schip gekomen. Om binnen te komen hebben ze de kap van zeil en plexiglas opengesneden, aan de zijkant én de achterkant. Daar zaten grote gaten in.”
Zwitsers zakmes
Eenmaal binnen hebben de inbrekers geprobeerd de deur naar de cabine te forceren. “Het lukte ze niet om de deur helemaal uit de sponning te wippen. Tussen de deur en het schuifluik is door al het geweld wel een kleine opening ontstaan. Uiteindelijk hebben ze een arm door deze opening kunnen krijgen en een graai in de cabine gedaan. Ze namen mijn Zwitsers zakmes en de oplader van mijn iPhone mee die op een plankje lagen. De deur, de sponning en het slot waren behoorlijk beschadigd.”
Schade in kaart
Eric belt DOV dezelfde dag. “Zij vroegen me foto’s te maken van de schade. Dit heb ik meteen gedaan en de foto’s heb ik naar DOV gemaild. Ook heb ik precies genoteerd welke spullen er tijdens de inbraak zijn meegenomen. Vervolgens heeft DOV een expert benoemd. Deze expert nam de schade op en samen konden we meteen afspraken maken.”
DOV denkt mee
Eric is tevreden over de schadeafhandeling. “Je verzekert jezelf om een financieel risico of gevoelsmatige onzekerheid in te dekken. DOV heeft me de zorgen om de inbraak en de schade uit handen genomen door efficiënt en klantgericht te handelen. Dat betekent dat ik goed ben verzekerd. Uiteindelijk is de nieuwe kap voor mijn schip helemaal vergoed. Daar ben ik erg blij mee. Ik ga nu nog zelf aan de slag om de deur te repareren. Ook daarbij denkt DOV met me mee: ik krijg hiervoor een uurloon van ongeveer 15 euro netto. Dat vind ik niet nodig, maar het is toch coulant. Dankzij DOV kan ik het komende vaarseizoen weer lekker genieten van mijn boot.”
De vijf tips:
• Heeft u goedgekeurde sloten? Ga dit na.
• Sluit ramen en deuren goed af, ook als u op uw schip aanwezig bent.
• Check of er voldoende toezicht is op uw schip.
• Leg geen (waardevolle) spullen in het zicht, gelegenheid maakt de dief!
• Neem waardevolle spullen mee van boord als u langere tijd afwezig bent.
Meer weten?
Meer tips over het zo goed mogelijk beveiligen van uw schip, ziet u in onze complete preventiechecklist.
Meer informatie www.dov-verzekeringen.nl en de preventielijst (PDF).

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X