DOV verzekeringen voor plezierjachten: manchet saildrive vanaf zevende jaar controleren en na vijftien jaar vervangen

PERSBERICHT
dov_saildriveMeppel – In de preventiechecklist van DOV leest u: controleer het saildrivemanchet op scheurvorming, en vervang deze zo nodig. Maar wanneer moet dit precies gebeuren? En waarom is dit zo belangrijk? DOV vertelt ’t u.
Het saildrivemanchet zorgt ervoor dat uw schip blijft drijven. Deze moet dan ook waterdicht blijven. Scheurt het manchet of raakt deze lek? Dan kan uw schip zinken. DOV geeft watersporters graag tips en advies om zulke schade te voorkomen. Zo kunt u veilig het water op tijdens het komende vaarseizoen.
Het is erg belangrijk dat u het saildrivemanchet goed onderhoudt. Zorg ervoor dat de motorruimte schoon blijft. Dit verlengt de levensduur van het manchet.
Advies van de experts
DOV heeft verschillende nautische experts gevraagd: hoe vaak moet je het saildrivemanchet controleren en laten vervangen? Op basis daarvan adviseren wij: is het saildrivemanchet 7 jaar oud? Laat deze vanaf dat moment jaarlijks controleren door een reparateur op de werf of jachthaven. Hij kan bijvoorbeeld zien of er scheurtjes in zitten. Is het saildrivemanchet 15 jaar oud? Dan is het tijd om deze te vervangen.
Meer informatie www.dov-verzekeringen.nl en de preventiechecklist van DOV.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X