Informatie voor de watersporter

Doyle Sailmakers opent nieuwe zeilmakerij in Hoorn voor het maken en repareren van jachtzeilen en canvas producten

PERSBERICHT
Hoorn, Lemmer – Doyle Sailmakers gaat verhuizen. Op maandag 9 April opent zeilmaker Daniell Diekema van Doyle Sailmakers zijn nieuwe vestiging in Hoorn.
“Ik merk dat de markt beter bedient kan worden door een totaalpakket aan te bieden, vandaar dat wij nu verhuizen naar Hoorn en daar onze zeilmakerij gaan inrichten.”
De perfecte locatie vond Diekema in Hoorn. “Veel van mijn klanten komen uit Noord-Holland. Toen ik vorig jaar april in Hoorn moest zijn om zeilen in te meten, viel mij op dat er geen zeilmakerij in de stad of de directe omgeving gevestigd was, terwijl er in Hoorn toch een aanzienlijk aantal boten liggen. Een ideale plek dus om onze uitbreiding te realiseren ” .
Het pand van Doyle Sailmakers ligt aan de Kernweg 1B in Hoorn, dit is naast Van den Berg Surf op industrieterrein Hoorn 80. Met de voormalig Olympisch surfkampioen gaat Diekema een nauwe samenwerking aan.
“Van den Berg is een begrip in de surfwereld. Omdat wij naast het normale zeilmakers werk, ook veel ervaring hebben met het repareren van surfzeilen en surfkites kunnen wij ons geen betere plek wensen.”
In Lemmer liep de 35-jarige zeilmaker al langer met het idee om zijn service maximaal uit te breiden. Diekema: “Reparaties en een deel van onze productie moesten wij altijd uitbesteden. Door nu onze zeilmakerij uit te breiden kunnen wij een totaalpakket aanbieden en daarmee ons service niveau verder verhogen.”
Als Nederlandse vertegenwoordiger van het Amerikaanse bedrijf Doyle Sailmakers levert Diekema zeilen, canvas en tuigwerk op maat. Doyle Sails produceert zowel in eigen beheer als binnen het Doyle Sails netwerk. Op deze manier worden zaken als design, productie en kennis gecombineerd. De producten van Doyle Sails zijn geschikt voor zowel binnenwater- als kustzeilers. Wat Doyle Sails onderscheidt van de concurrentie is volgens Diekema de persoonlijk benadering, de op maat gemaakte designs, een eerlijke prijsstelling en het uitzonderlijk hoge kwaliteitsniveau.
De nieuwe Hoornse vestiging opent op maandag 9 april haar deuren en daarmee komt de vestiging in Lemmer te vervallen. “Ik heb in Lemmer een goede tijd gehad maar de groeimogelijkheden waren daar beperkt. De mogelijkheid om ons in Hoorn te vestigen kwam voorbij en die kans pakten wij graag met twee handen aan. Wij hebben er zin in!”, aldus een enthousiaste Diekema.
Meer informatie: www.doylesails.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht