Informatie voor de watersporter

Dragers 'rode zeilbroek' krijgen donderdag 3 september tussen 4 en 5 gratis toegang op HISWA te Water

PERSBERICHT
Amsterdam – De rode broek staat bekend als vrijetijdskleding van bezoekers van toonaangevende evenementen. De organisatie van de 32e editie van de HISWA te water heeft daarom morgen, donderdag 3 september, uitgeroepen tot HISWA te water Rode-broeken-dag. Bezoekers en exposanten wordt gevraagd zoveel mogelijk in rode broek naar het evenement te komen. Iedereen die een rode broek draag krijgt tussen 16.00 en 17.00 uur bovendien gratis entree tot de #1 in-water bootshow in Amsterdam Marina. De Rode-broeken-dag wordt feestelijk afgesloten met een rode-broeken happy hour van 18.00 – 19.00 uur.
Rode broeken
Rode broeken worden tegenwoordig geassocieerd met vrije tijdskleding voor succesvolle mannen. De traditie van de rode broek vindt haar oorsprong in de zeilsport. De eerste zeilbroeken werden gemaakt van getaand zeildoek, dat gaf ze een bruinige kleur. Later deed rode verfstof haar intrede, maar de traditie was geboren. Nog steeds is de rode broek in de watersport een veelvoorkomend fenomeen. De organisatie van de 32e editie van de grootste in-water bootshow heeft daarom besloten de dragers van rode broeken eens flink in het zonnetje te zetten. Om de Rode-broeken-dag feestelijk af te sluiten krijgen alle bezoekers met een rode broek een gratis drankje tijdens het rode-broeken happy hour op de beurs van 18.00 – 19.00 uur.
HISWA te water
De HISWA te water 2015 brengt de grootste collectie Nederlandse jachten en een breed aanbod internationale merken bij elkaar. Er liggen er zo’n 300 nieuwe boten afgemeerd in Amsterdam Marina en zijn meer dan vijftig primeurs te bewonderen. Samen met een boordevol activiteitenprogramma maakt dat de HISWA te water tot een heerlijk dagje watersport aan het IJ.
De HISWA te water duurt nog tot en met zondag 6 september 2015 en vindt plaats in Amsterdam Marina, direct bereikbaar met de gratis pont van Amsterdam CS naar de NDSM Werf. Openingstijden zijn dagelijks van 11.00 – 19.00 uur.
Meer informatie www.hiswatewater.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht