Informatie voor de watersporter

Drie lezingen in Lelystad over het avontuur van vertrekken per zeilboot door Joshua van Eijndhoven

PERSBERICHT
joshua_0514Lelystad – In juni en juli geeft wereldzeiler Joshua van Eijndhoven een drietal zomerlezingen over: vertrekken, wereldzeilen, bijzondere bestemmingen en je redden zonder meerjarig budget. De lezingen vinden plaats op 24 juni, 3 juli en 15 juli bij Restaurant ‘Aan ut Water’ in Lelystad.
Joshua vertrok in 2011 met zijn boot Hope voor een wereldomzeiling. Op de Kaap Verden ontmoette hij Katia die daar werkte als serveerster. De ontmoeting bleek het begin van een avontuur dat hun leven veranderde. Samen zeilde het stel over de Noord en Zuid Atlantic, naar onbewoonde eilanden, de Amazone, Braziliaanse steden en andere ongebruikelijke bestemmingen.
Joshua schrijft en fotografeert onderweg voor diverse media. Daarnaast woonde en werkte het stel in diverse landen om de boordkas gevuld te houden. Joshua’s journalistieke werk en ervaringen vormen de basis voor de zomerlezing: “Tijdens de lezing wil ik bezoekers graag laten zien, horen en voelen hoe het is om de wereld te bezeilen en hen op die manier als het ware een stukje van de reis laten meemaken.” Los van het wereldzeilen, heeft Joshua ook een verhaal over ontmoetingen, verwonderlijke culturen en ervaringen.
De wereldreis gaat overigens gewoon verder. Joshua en Katia vliegen in oktober terug naar het Caribisch gebied en zetten zeil richting Panama.
Bezoekers worden op de lezing verwelkomd met een drankje en borrelhapjes . Kosten: € 14,- per persoon. Kinderen gratis entree.
Meer informatie www.joshandhope.org

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht