Informatie voor de watersporter

Drie miljoen euro subsidie Provincie Noord-Holland voor vaarverbindingen inclusief faciliteiten naar recreatieve bestemmingen

PERSBERICHT
Haarlem – De provincie Noord-Holland ziet kansen voor het personenvervoer over water naar recreatieve bestemmingen. Daarom ondersteunt de provincie ondernemers, rederijen en gemeenten die zo’n vaarverbinding in Noord-Holland willen starten of verbeteren. Zij kunnen een financiële bijdrage krijgen voor recreatieve voorzieningen zoals een steiger of wachtruimte, of voor het ontwikkelen van een app over de vaardienst. In totaal is 3 miljoen euro beschikbaar.
Gedeputeerde Cees Loggen (Water): “Ik ben blij dat we deze impuls aan de waterrecreatie-sector kunnen geven. We hopen dat hierdoor ook nieuwe vaarverbindingen naar toeristische bestemmingen ontstaan. Vooral binnen de Metroloopregio Amsterdam ziet de provincie grote kansen.”
Steiger of oplaadpunt
De beschikbare gelden zijn bestemd voor fysieke maatregelen op de kade, zoals een steiger, wachtruimte, fietsenstalling, oplaadpunt voor elektrisch fietsen of elektrisch varen, kaartautomaat, bebording of aansluiting op bestaande infrastructuur. Ook het ontwikkelen van digitale technologie, zoals een app over de vaardienst, valt onder de subsidieregeling. Alleen partijen die een recreatieve vaarverbinding exploiteren zonder OV-vergunning komen in aanmerking.
Loket
Ondernemers kunnen gratis gebruik maken van een loket, dat ondersteuning biedt bij het indienen van een subsidieaanvraag. Bijvoorbeeld advies over het verbeteren van het businessplan, het aanvragen van vergunningen of de samenwerking met andere partijen. Het loket is per email te bereiken via loket.RPOW@noord-holland.nl.
De subsidieregeling Recreatief personenvervoer over water heeft een looptijd tot en met 31 december 2019.
Meer informatie (vanaf 1 juni) www.noord-holland.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht