Informatie voor de watersporter

Drie Nederlanders met tot ‘zeilboot’ omgebouwde loodsboot nog steeds op Noordzee vermist

Den Helder- De Kustwacht is woensdag nog steeds op zoek naar drie verdwenen Nederlanders op de Noordzee. Peter Verburg van de Nederlandse Kustwacht vertelt dat de Noorse collega’s de zoekactie coördineren.

Het schip vertrok twee weken geleden uit Stonehaven in Schotland naar Noorwegen, maar is nooit op zijn bestemming aangekomen. Het had 22 april in Noorwegen moeten zijn. Sinds de boot genaamd Warnow wegvoer uit Stonehaven, op 15 april, is er geen contact meer geweest met de opvarenden. De kustwacht kreeg maandag een telefoontje van een Nederlander die bezorgd was over de drie.

De Warnow kwam al eerder in de problemen: op 23 maart moest de omgebouwde loodsboot worden gered voor de kust van het Engelse Whitby. Het schip kamptte toen in zwaar weer met motorproblemen en een uitgevallen besturing. Twee Britse reddingsboten sleepten het schip bij harde wind en metershoge golven naar veilige haven. (NOS, audio NOS, De Telegraaf Vaarkrant, RTV Rijnmond, ‘The Warnow Experience’ – Facebook, De Telegraaf, ‘Geen zorgen om vermiste zeilers’-NOS, ‘Waar is de Warnow en leeft de bemanning plus hond nog?’- NRC, ‘Vermist op volle zee’- AD)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht