Informatie voor de watersporter

Drie Nederlandse zeilschepen varen als cruise met passagiers langs de drie kapen rond de wereld

PERSBERICHT
Rotterdam – Dit najaar vertrekken drie Nederlandse zeilschepen voor een anderhalf jaar durende wereldreis. Via vijf continenten en langs drie beruchte kapen (Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn) varen de schepen rond de wereld.
Op dinsdagochtend 11 september gaat de reis voor de bark ‘Europa’ officieel van start vanuit de Rotterdamse Veerhaven. Uiteraard zijn de ‘Oosterschelde’ en ‘Tecla’ erbij om de bark ‘Europa’ uit te zwaaien. Voor geïnteresseerden is het mogelijk om deze ochtend de bark ‘Europa’ zeilend uit te zwaaien aan boord van de ‘Oosterschelde of de ‘Tecla’. Reserveren kan via het rederijkantoor op (010) 436 4258.
Begin november vertrekken de Rotterdamse topzeilschoener ‘Oosterschelde’ en haring logger ‘Tecla’ naar Kaapverdië, Brazilië en verder naar het zuiden. De bark ‘Europa’ vaart na haar expedities in Antarctica naar Zuid Afrika. De drie schepen ontmoeten elkaar in mei 2013 in Kaapstad.
Via Mauritius en Réunion zeilen de schepen door naar Fremantle (Australië) en de eilandengroep Houtman Abrolhos, waar beroemde Nederlandse schepen als de ‘Batavia’ en de ‘Zeewijk’ zo jammerlijk aan hun eind kwamen. Op weg naar Nieuw Zeeland wordt de tweede beroemde kaap (Kaap Leeuwin) gerond.
In Auckland maken de schepen zich op voor een huzarenstukje: zonder gebruik van motor meer dan 5300 zeemijlen op de zuidelijke Oceanen, rond de beruchte Kaap Hoorn naar de Falkland-eilanden. De ‘Oosterschelde’ en bark ‘Europa’ besluiten de wereldreis met een gezamenlijke expeditie naar Antarctica waarna we in mei 2014 weer huiswaarts zullen keren.
Op alle trajecten kunnen gasten individueel meevaren, zowel tijdens de kustreizen als bij grote oceaanoversteken en kaaprondingen. In de havensteden die worden aangedaan, zijn de schepen te huren voor (zakelijke) evenementen, lunches, diners en dagtochten. Voor alle mogelijkheden kunt u een kijkje nemen op onze website.
Meer informatie www.dutchtallships.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht